Sunday, October 30, 2011

Bila dapat Ucapan.



:Majid,final da nak dekat baca buku tu jangan asyik main game je.Buat yang Terbaik banggakan Mak bapak kita.Solat dengan doa jangan Lupa Selamat berjaya Abd Majid Bin Seeni Abd Kader.

P/s:bila dapat ucapan macamnie dari Mail aku rasa bersalah dan takut kenapa?Dah nak Exam.
Takut tak dapat nak bangga kan Parents So i Am like biar mati Hati Jangan Otak aku kena belaja gila gila nak dapat Pointer tinggi=')

Hangpa semua.




Yang Hangpa semua dok Gaduh Pasai apa?
Warna Kulit Agama Tu semua Ciptaan Allah.
Cuba Dengaq Apaa Yang Abang Kita Cuba sampai kan=)

P/s:Mat Luthfi awesome<3

Friday, October 28, 2011

Women must Know 1.

1. Lelaki tidak benar-benar memilih gadis yang cantik. Mereka lebih suka gadis yang pembersih dan kemas.

2. Lelaki benci kekasih di'ngurat'

3. Seorang lelaki boleh suka anda untuk seminit, dan kemudian melupakan anda.

4. Ketika seorang lelaki berkata dia tidak memahami anda, itu hanya bermakna anda tidak berfikir seperti dia.



Whole day.






Hey hey Guys Do you know who she is?mestilah taktau kan?haha aku pun tak kenal dia,Tu semua tak Penting The most important think is SHE IS CUTE damn So CUTE for me.!If you give me a chance bagi dia duduk depan Aku,aku sanggup tengok muka dia sehari suntuk haha.Tak tipu weyh.Nie korang yang Lelaki tak tengok Video Kat blog dia lagi When She speak english damn It makes her Plus plus cuter haha.You know right how i love too see when girls wear braces heyy kalau nak cari Calon cari lah yang macamnie sumpah kau takkan Jemu tengok muka dia hari hari doe lagi satu Her Lips?Aku sangat mengagumi Penciptaan Allah terhadap Ciptaannya Subhannallah=)

P/s:Never lose an opportunity of seeing anything beautiful, for beauty is God's handwriting.
-Ralph Waldo Emerson-





Thursday, October 27, 2011

Words.



A Champion is a winner,



A hero.
Someone who never gives up
Even when the going gets rough.
A champion is a member of
A winning team.
Someone who overcomes challenges
Even when it requires creative solutions.
A champion is an optimist,
A hopeful spirit.
Someone who plays the game,
Even when the game is called life.
There can be a champion in each of us,
If we live as a winner,
If we live as a member of the team,
If we live with a hopeful spirit,
For Life.

p/s:trying to be the best in everything i do.

Tuesday, October 25, 2011

25.10.1993



Harinie Birthday Etin.Cepat Gila masa Berjalan Kan?sedar sedar kau dah 18 Macam Baru jee Semalam Kita main Kejar kejar kat sekolah.Haha Dengar kau menjerit Tengok kau menangis,Tengok kau marah,Tengok kau merajuk haha Haihh Dah Besar Anak Leman Nie.Owh aku suka gambar nie Etin Pakai Purple haha=)

Happy Birthday ETIN.!


p/s:Si dia dah wish dulu Kat etin Malam Tadi haha Sweetnya Etin sekarang yea?

Paradise

(2) Tumblr

Heaven lah haha When Your GF is looking someone like up there.
Haha taklah Sebenarnya saya tgh Rindu kat Awak yang Jauh Disana Sangat rindu haha.
Sampai Nyanyi lagu Sudut termenung jauh mengenang kan nasib kita berdua haha.
Awak tengah stdy nak Exam saya tau Kesiannya kan.Dahlah demam tapi dah Baik hehe.Sebab ada saya Kot?Jawab exam elok elok yea Goodluck<3

Monday, October 24, 2011

Persoalan Tudung menyerupai?


P/s:baru baru nie aku dengar ada kecoh-kecoh pasal Tudung pin belakang tu?lihat bawah=)



Soalan
; Salam ust, Saya ada satu kemusykilan berkaitan dakwaan tentang cara pemakaian tudung yang diikat@dipin di belakang leher seperti trend sekarang adalah mengikut cara pemakaian biarawati kristian.Adakah dakwaan itu benar walaupun si pemakai (wanita islam) tidak pernah mempunyai niat sedemikian, hanya pakai tudung dengan meng'pin'kan di bahagian leher bagi menampakkan kekemasan.Harap ust dapat memberikan penjelasan.

Jawapan;

Cara pemakaian tudung yang dituntut oleh Syariat ialah dengan menutupi seluruh kepala (rambut), bahagian leher dan labuh hingga ke dada. Ini sebagaimana arahan Allah;

وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَى جُيُوبِهِنَّ
“Dan hendaklah mereka (yakni wanita-wanita beriman) melabuhkan tudung-tudung kepala mereka hingga ke dada-dada mereka”. (an-Nur: 31)

Mengenai fesyen, tidaklah disyaratkan fesyen tertentu asalkan ia memenuhi kehendak ayat di atas. Warna juga tidak dihadkan kepada warna tertentu, akan tetapi hendaklah dipastikan tudung yang dipakai tidak jarang dan tidak mempunyai corak yang terlalu menarik perhatian lelaki atau corak-corak lain yang tidak sesuai dengan idenditi wanita Islam. Warna yang disukai Rasulullah ialah warna putih sebagaimana sabdanya; “Pakailah pakaian berwarna putih kerana sesungguhnya ia lebih suci dan lebih baik dan kafankanlah dengannya jenazah-jenazah kamu” (HR Imam at-Tirmizi, an-Nasai, Ibnu Majah dan Musnad Imam Ahmad dari Samurah bin Jundab r.a.).

Mengenai penyerupaan/peniruan kepada orang kafir, Nabi -sallallahu 'alaihi wasallam- bersabda; "Sesiapa menyerupai satu kaum, ia dari kaum tersebut" (HR Imam Abu Daud dari Ibnu Umar). Menurut Imam Ibnu Kathir; hadis ini merupakan larangan keras terhadap perbuatan meniru orang kafir sama ada dalam ucapan, perbuatan, pakaian, perayaan, ibadah dan sebagainya yang tidak disyariatkan untuk kita (umat Islam). (Lihat; Tafsir al-Quran al-Adziem, surah al-Baqarah, ayat 104).

Namun para ulamak menjelaskan; maksud peniruan/penyerupaan kepada orang kafir atau orang fasik yang dilarang ialah yang khusus bagi sesuatu kaum kafir atau fasiq iaitu yang menggambarkan indentiti mereka, seperti; salib (yang melambangkan agama kristian), sabit dan penukul (lambang komunis), lambang nazi, pakaian-pakaian orang fasiq (seperti gaya berpakaian artis-artis Barat), gaya-gaya rambut orang fasik dan sebagainya. Adapun pakaian yang dipakai oleh orang ramai tanpa mengira agama dan bangsa seperti seluar, baju kemeja, kot dan sebagainya atau berlaku kesamaan/keserupaan secara kebetulan seperti jubah litup yang dipakai oleh imam-imam, ulamak-ulamak dan dipakai juga oleh paderi-paderi Kristian dan Yahudi, kopiah yang dipakai oleh orang-orang Islam dan turut dipakai oleh sebahagian penganut bukan Islam (seperti orang Yahudi), tudung kepala (yang turut dipakai juga oleh paderi-paderi wanita kristian) dan sebagainya, penyerupaan/kesamaan secara umum atau kebetulan ini tidaklah termasuk dalam larangan hadis kerana ia bukan bersifat khusus bagi sesuatu kaum kafir atau melambangkan identiti agama mereka.

Adakalanya suatu pakaian menjadi identiti agama di satu tempat, tetapi di tempat lain ia adalah pakaian biasa yang tidak melambangkan agama. Maka ditempat lain itu, tidaklah dianggap menyerupai penganut agama lain jika ia dipakai oleh orang Islam. Imam Malik pernah ditanya hukum memakai sejenis pakaian bernama al-Burnus.[1] Ia menjawab; "Harus". Dikatakan kepadanya; "Tetapi ia adalah pakaian rahib-rahib Nasara (ahli-ahli ibadat Kristian)". Imam Malik menjawab; "Ia di sini (di Madinah) dipakai oleh orang ramai". Begitu juga, suatu pakaian mungkin pernah menjadi identiti agama di satu masa, namun setelah zaman berubah, ia tidak lagi menjadi identiti agama. Imam Ibnu Hajar ketika mengulas tentang sejenis pakaian yang bernama al-Mayasir al-Arjuwan yang dilarang oleh Nabi di zamannya, beliau (yakni Ibnu Hajar) berkata; Pakaian tersebut jika sebab larangannya adalah untuk mengelak dari mengerupai orang-orang asing (orang-orang bukan Islam) maka larangan tersebut adalah kerana maslahah agama. Namun oleh kerana pakaian itu hanya menjadi syiar agama pada ketika itu sahaja iaitu pada zaman mereka masih kafir, kemudian hari ini ia tidak lagi menjadi syiar agama, maka larangan tersebut telah hilang. (Lihat; Fathul-Bari, Imam Ibnu Hajar, kitab al-libas, bab Labs al-Harir wa ad-Dibaaj....). Apa yang disebut oleh ulamak itu mungkin boleh kita samakan dengan masalah pemakaian cepiau (topi).[2] Pada zaman dulu, pemakaiannya difatwakan haram oleh ulamak-ulamak kerana ia adalah topi penjajah. Apabila seorang muslim memakainya pada ketika ia seolah-olah dari kalangan penjajah atau yang pro penjajah. Namun hari ini, faktor yang menyebabkab larangan itu telah tidak ada lagi, maka tidak ada ulamak yang memfatwanya sebagai haram dipakai oleh orang Islam hari ini.

Untuk memudahkan kita membezakan bentuk penyerupaan yang harus dan yang tidak harus, di bawah ini dikemukan beberapa dhabit yang diberikan ulamak;
1. Berkata Imam al-Qurthubi; "Jika suatu pakaian telah menjadi identiti khusus bagi golongan fasik atau golongan yang suka berpoya-poya, dilarang orang lain memakainya" (Faidhul-Qadier, 6/104).
2. "Semua jenis pakaian yang boleh menimbulkan tanggapan kepada orang yang melihat bahawa si pemakainya adakah kafir atau dari kelompok fasik, maka ia adalah penyerupaan yang dilarang agama" (Syeikh Abdul-Wahhab Tawilah).
3. "Yang dikehendaki dengan menyerupai orang-orang kafir yang dilarang itu ialah menyerupai mereka dalam perkara yang menjadi identiti khusus mereka dalam adat-adat (kebiasaan-kebiasaan hidup) dan menyerupai mereka dalam perkara-perkara yang direka mereka dalam agama mereka merangkumi urusan-urusan aqidah dan ibadah-ibadah mereka" (Majlis Fatwa Arab Saudi, 3/307).
4. "Cara untuk menilai penyerupaan (yang dilarang) ialah; orang yang meniru/menyerupai ia melakukan suatu perbuatan yang menjadi identiti khusus orang yang ditiru. Maka maksud menyerupi orang-orang kafir (yang ditegah agama) ialah seorang muslim melakukan sesuati yang menjadi identiti khusus orang-orang kafir. Adapun perkara yang telah tersebar di kalangan orang-orang Islam dan tidak lagi menjadi ciri-ciri khusus orang kafir, ia tidaklah dikira penyerupaan dengan mereka. Maka ia tidaklah diharamkan kerana faktor penyerupaan walaupun mungkin diharamkan kerana faktor yang lain" (Syeikh Muhammad Soleh al-Uthaimin).

Merujuk kepada soalan di atas, apakah tudung yang dipin ke belakang itu benar-benar menyerupai biarawati kristian?, persoalan ini perlulah diselidiki lebih lanjut. Namun secara zahirnya, di Malaysia ini wanita-wanita Islam yang memakai tudung sebegitu tidaklah dilihat oleh orang lain sebagai biarawati kristian atau orang yang ingin meniru mereka. Ia mungkin berlaku secara kebetulan. Oleh itu, pada pandangan saya ia tidaklah boleh kita anggap sebagai menyerupai biarawati Krisrian secara dasarnya. Namun dari segi pemakaian tudung, hendaklah dipastikan ia mematuhi ciri-ciri tudung yang ditetapkan Allah tadi.

"Allahu A'lam."

Saturday, October 22, 2011

Matrik.



Good Luck Exam weyh.!jawab elok elok Aku tau kau belaja macam orang Gila kat sana
Surely result mesti gempak habis-amin-
Pencapaian diutamakan masalah diketepikan benda 2 yang tak berfaedah yang tak penting semua buang jauh 2 dalam Otak dalam Hati Satu Benda Jee PENTING 4FLAT
Doctor saya nak tengok kawan saya Jadi DOCTOR sangat haha anyway good Luck=)

Sunset






Apabila semua kerja dah selesai haha Hati pun Gembira Jiwa pun bernyanyi haha.Present,Quiz,Assgment semua dah habis haha.So apa lagi Kita Enjoy,so balik dari kolej Plan nak Pge Desa water park Sampai jee sana hari macam nak hujan so kalau mandi pun rugi dahlah mahal,Jadi Plan semula semua cakap kita Sg.congkak Jelah aku pun on jee haha,So hari pun dah start Hujan memang semua basah kuyup alang 2 dah basah baik mandi jee.Dalam perjalanan ke sana sungai Congkak tu memang best lah kan Tolong tolak Van rosak dalam hujan lebat Nampak kan?sape yg tolong?budak moto jgak orang lain ada?jangan harap brr.Joe makin Gila aku nak sepak jee kadang2 haha.Sampai sana semua tukar baju terjun haha Sejuk gila air dia maklumlah baru lepas Hujan haha,tak penah di buat orang baru lepas Hujan mandi sungai haha.Paling best time nak selamat kan Paan hanyut haha kelakar gila time tu.Joe plak Buat benda tak senonoh dengan acap kat Air terjun haha Bahaya hehe.Pastu kaki Joe kena gigit pacat eii geli haha.Pastu semua dah start Lapar so Plan g makan kat Taman dagang Balik tu Lalu bukit ampang Cuak mestilah ada.Singgah dulu Beli jagung Layan View KL jap pehh lawa haha Pastu gerak Dagang terus, Sampai sana hujan Balik siot Pastu beli nasi lemak Letak ayam berempah lapa Lagi Beli Combo set Lamb chop campur Chicken Chop terbaikk doe haha Makan banyak sebab Nak main RUGBY haha badan kena besar.All the sweet moments that i will missing so much dengan dorang
-The end-

Hostel pandan mewah-KPTM-Desa Waterpark-Lembah Azwen-Lembah Pangsun-SUNGAI CONGKAK WATERFALL-Bukit Ampang-kg permai indah-tmn dagang-hostel pndan mewah.

Wednesday, October 19, 2011

Wanita solehah Idaman lelaki.




Kedudukan wanita yang Solehah tidaklah dapat dicapai dengan hanya menonton drama filem cinta Korea atau membaca novel-novel cinta atau menyertai mana-mana jemaah atau kumpulan lalu memakai pakaian jubah dan bertudung labuh sahaja.

Kita tahu betapa ramai wanita bertudung labuh dan berjubah sering menghancurkan hati lelaki-lelaki yang beriman dan mengecewakan para pejuang Islam dan kita juga tahu wanita yang mengambil jurusan agama pun seringkali mungkir janji dan berlaku khianat.

Seperti lelaki, kita juga mengetahui lebai dan kopiah boleh dipakai dan ditanggal sekaligus juga janggut boleh tumbuh dan dicukur lalu menjelaskan bahawa penampilan luaran selalu tidak dapat dijadikan sebagai kayu ukuran kesolahan dan kebaikan..

Rasulullah Shallallahu 'Alaihi Wa Sallam bersabda : “Ketahuilah bahawa dalam tubuh ini terdapat segumpal daging Jika ianya baik maka baiklah seluruh tubuh ini dan sebaliknya apabila ianya rosak maka rosaklah pula seluruh tubuh ini.” (Hadith sahih riwayat Bukhari 1/126 dan 4/290-Al Fath, Muslim 1599 dari Nu’man bin Basyir radliyallahu 'anhuma). Islam Memberi Jalan Penyelesaian " Mudah-mudahan tuhan-Nya, jika nabi menceraikan kamu bahawa tuhan pasti akan mengantikan kamu dengan isteri-isteri yang lain yang lebih baik dari diri kamu iaitu perempuan-perempuan muslimat, mukminat yang taat dan bertaubat serta beribadah yang berpuasa baik janda atau perawan" (At-Tahrim : 5).

Allah menyebut beberapa ciri perempuan yang solehah iaitu :
1) Perempuan muslimat yang beragama Islam dan menyerah diri kepada Allah dan rasul
2) Perempuan mukminah yang beriman dan yakin kepada Allah dan janji-janji- Nya
3) Muslimah yang taat kepada Allah dan rasul serta kepada suami
4) Muslimah yang seringkali bertaubat di atas dosa-dosa dan kesalahan dan kejahilannya
5) Muslimah yang rajin menunaikan ibadah dan berpuasa kerana dengan puasa itu dapat mengawal hawa nafsu dan kelakuan. “

Sesungguhnya Allah memberi hikmah kepada sesiapa yang dikehendaki- Nya dan barangsiapa yang diberikan hikmah maka sesungguhnya dia telah mendapat kebaikan yang banyak.” (Surah Al-Baqarah : 269).

Islam mengajar untuk mengetahui kebaikan agama seseorang ialah melalui amalan kebaikan yang dilakukan dan kesungguhan seseorang pada agama dan hal ini dapat dilihat dengan jelas melalui kehidupan yang dilaluinya. Seorang Saleswomen (penjual perempuan) yang bekerja di supermarket sekalipun kerjanya tidak bagus apabila terpaksa bercampur dengan lelaki dan menjebakkan dirinya kepada sosial dan mempromosikan barangan sehingga mendedahkan dirinya kepada pandangan buruk dan fitnah tetapi adakalanya mereka ini memiliki hati yang mulia dan suci.

“Dan hamba perempuan yang mukminah itu lebih utama dan baik bagi kamu dari perempuan musyrik yang kafir walau dianya menarik perhatian kamu” ( Al-baqarah : 221).

Mengasihi orang tua, orang susah, tidak suka bahkan benci menyakiti hati manusia lainnya apatah lagi menghancurkan hati seorang lelaki yang beriman dan sanggup berkorban menghancurkan dirinya sendiri (memiliki sifat ihsan) demi kebaikan orang lain menyebabkan tanpa tangguh golongan sepeprti ini mendapat rahmat Allah dan akhirnya dibimbing kepada hidayah dan pertunjuk dan hidupnya diberkati di langit sekalipun di bumi dia berasa hina dan tiada maruah.

Malaysia, dipenuhi wanita-wanita yang tidak bertudung , tidak menutup aurat , jahil agama dan tiada kesedaran untuk melaksanakan Islam tetapi dalam kerosakan itu ada di celah-celah kaca yang melukakan anak adam akan s
ejumlah wanita suci yang bersih hatinya tetapi diuji oleh Allah dengan berada di lingkungan kekotoran.

Mereka membesar tanpa ilmu agama, tanpa hidayah pertunjuk lalu hidup sosial dan bebas sehingga merosakan diri mereka tetapi punyai hati yang bersih dan suci. Alangkah bagusnya jika lelaki-lelaki muslim mendapatkan wanita-wanita ini dan diberi bimbing serta dipandu mereka sehingga mendapat hidayah dari Allah swt.

Kepentingan Hati dan Akhlak yang Baik Sebaliknya kita mengetahui pula, wanita yang berpakaian jubah dan tudung labuh dan mendalami pengajian agama kerap kali melanggar batas dan merasa mereka mulia dan beragama sehingga menyebabkan mereka merasa bongkak dan sombong serta ego dan berlagak lalu dengan itu selalu menghancurkan diri mereka.

Rasulullah Shallallahu 'Alaihi Wa Sallam bersabda : “Ketahuilah bahawa dalam tubuh ini terdapat segumpal daging Jika ianya baik maka baiklah seluruh tubuh ini dan sebaliknya apabila ianya rosak maka rosaklah pula seluruh tubuh ini.” (Hadith sahih riwayat Bukhari 1/126 dan 4/290-Al Fath, Muslim 1599 dari Nu’man bin Basyir radliyallahu 'anhuma).

Bukankah wanita-wanita bertudung labuh dan berjubah ini ialah golongan yang kerap mengatakan kami ingin suami yang berfikrah dan menolak lelaki beriman yang berakhlak mulia hanya kerana fikrah ? Juga wanita bertudung labuh ini ialah mereka yang manis bicara pada lisan tapi kelat dan kotor pada hati dan perbuatan. “

Katakanlah : Mahukah kami khabarkan kepada kamu akan keadaan golongan yang hanya merugi amalan mereka ? Iaitu mereka yang sesat perbuatan mereka (jalan mereka) di dunia sedangkan dalam kesesatan itu mereka menyangka mereka sedang berbuat baik”. (Al-kahfi : 103-104).

Menjadi perkara biasa mereka tidak mengenang budi pada lelaki yang bekorban masa depan dan hidupnya kepada mereka dan dengan mudah beralasan konon mahu menjaga hati dan maruah konon tidak mahu bercinta-cinta dan menerima cinta lelaki. Mereka kemudian tergedik-gedik mahu berkahwin dan sedia menerima cinta apabila lelaki sefikrah dan sefahaman dengan mereka atau lelaki pilihan mereka datang menghulur bunga “ukhuwah” persahabatan dan kemudian berkasih-kasihan dengan mereka di bawah “Cinta Islamik”. “Dan Dia menghalalkan bagi mereka segala benda yang baik, dan mengharamkan kepada mereka segala benda yang jijik (keji, buruk)" (Surah Al-A‘raf, ayat 157).

Alangkah sekiranya lelaki muslim yang beriman mengalih mata mereka kepada hati dan melihat kepada peribudi akhlak dan kesungguhan hati yang ingin kebaikan dari seorang wanita lemah di jalanan, di pasaraya, di kota-kota dan bandaraya mungkin mereka akan menjumpai wanita yang dengan mudah dapat menanggalkan pakaiannya untuk diberi kepada lelaki yang dicintainya. Lalu ketika itu alangkah bagus jika lelaki yang beriman menahan perbuatannya dan mengajar wanita yang suci hatinya akan erti agama, taqwa, malu dan maruah serta menunjuk ajar kepadanya jalan sunnah rasulullah sehingga akhirnya wanita itu benar menanggalkan pakaiannya kepada lelaki itu tetapi dalam hak dan benar menurut syariat Allah swt.

“Adapun golongan yang takut kepada kebesaran tuhan mereka maka mereka menahan hawa nafsunya (tidak menurut hawa nafsu) maka sesungguhnya syurgalah tempat tinggal mereka” (An-Na’ziaat: 40)


P/s:Wanita Boleh Mengoncang Dunia Hebatnya wanita?

Sunday, October 16, 2011

Pengaruh Faris Ridzwan.


Memang tak ada lelaki seperti aku
Tapi yang lebih baik banyak

Memang tak ada lelaki sehebat aku
Tapi yang lebih hebat banyak

Maka tak perlu kau susah hati
Banyak lelaki yang bisa kau pilih
Untuk kau jadikan sandaran hati

Memang tak ada lelaki seseksi aku
Tapi yang lebih seksi banyak

Memang tak ada lelaki setampan aku
Tapi yang lebih tampan banyak

Jangan sampai kau rendahkan dirimu
Memaksa aku menjadi pacarmu

Oo baby baby
Jangan kau marah sebab ku tolak
Ku tahu kau cantik
Ku percaya kau baik
Ku yakin pasti ada
Lelaki yang tertarik
Oo baby
Jangan kau dendam sebab ku enggan

Bercinta aku mahu
Tapi tidak denganmu
Ku sudah ada satu
Kekasih yang menunggu

Ceritanya aku sedang belajar setia
Makanya dari itu kamu jangan memaksa
Kerna aku memang tak suka mendua

Oo baby baby
Jangan kau marah sebab ku tolak
Ku tahu kau cantik
Ku percaya kau baik
Ku yakin pasti ada
Lelaki yang tertarik
Oo baby
Jangan kau dendam sebab ku enggan

Bercinta aku mahu
Tapi tidak denganmu
Ku sudah ada satu
Kekasih yang menunggu

Oo baby
Jangan kau marah sebab ku tolak
Ku tahu kau cantik
Ku percaya kau baik
Ku yakin pasti ada
Lelaki yang tertarik
Oo baby
Jangan kau dendam sebab ku enggan

Bercinta aku mahu
Tapi tidak denganmu
Ku sudah ada satu
Kekasih yang menunggu

Memang tak ada lelaki seperti aku
Tapi yang lebih baik banyak


Faris Ridzwan Suka lagu nie=P

Saturday, October 15, 2011

Dead inside Me.

http://4.bp.blogspot.com/-2v2QwRrjKaI/TdN_5ZBVoUI/AAAAAAAAABY/ZMRY39w0kC4/s1600/kolk.jpg
Girls are like apples on trees. The best ones are at the top of the
tree. The boys don't want to reach for the good ones because they are
afraid of falling and getting hurt. Instead, they just get the rotten
apples from the ground that aren't as good, but easy.So the apples at the
top think something is wrong with them, when in reality, they're amazing.
They just have to wait for the right boy to come along, the one who's brave
enough to climb all the way to the top of the tree.

P/s:A Women needs a Men >A Men needs a Women<
is the way of life.

Tuesday, October 11, 2011

Hati.



Gaduh macamane pun Benci macamane pun Dia tetap Kawan Baik saya.
Kawan saya paling COMEL haha.Tengok kasut dia ada Bunga2=)
Tanpa dia tiada makna Hidup saya.

kawan menangis.

http://24.media.tumblr.com/tumblr_l0cjp0EcTT1qb6t6wo1_500.jpg
Okay writing back after a few days je pun tak tulis blog hahaha.Sebab banyak assgment.The story start's like this:Sekarang nie aku lepak Library lah baca buku buat kerja and so on lah Tiap tiap kali aku pergi library aku akan Jumpa I think kakak?yup kakak Yang Guna Wheelchair tu tak boleh jalan aku pun tak tau kenapa dia boleh Jadi Macam tu lah?But the think that make's Me proud of her Is her Friends.Tiap 2 kali aku pegi msti ada orang yang akan jaga dia i mean Her friends lah ada orang yang akan tolak kan Kerusi roda dia amik kan buku yang dia Nak Seriously Gempak kan?Awesome weyh aku bangga Gila bila tengok ada Lagi kawan kawan yang macam tu Wujud dalam Dunia yang makin ditelan Zaman Nie kadang 2 aku terpikir kalau aku kat tempat dia?ada ke kawan yang nak jaga aku?Takut Gila.But for Me She is a strong Girl dalam Keadaan Macam tu pun dia Tetap Meneruskan Pelajaran dia her friends?tabik lah kat korang sebab Jaga kawan korang macam Tu Tak kira lah Ikhlas ke tak ikhlas Aku hormat Korang.Mak selalu cakap dari aku kecik lagi Zaman sekarang kawan nak ketawa sekali memang ramai Tapi nak menangis?Fikirlah sendiri.Tapi aku Percaya Kawan kawan Sekolah aku TERBAIK.For that Kakak If One day i Saw you Achieve what You Want i will be the first Person Congrats You.Teman yang benar-benar baik susah ditemukan, sulit ditinggalkan dan tidak mungkin untuk dilupakan.alhamdulilah amin=')

P/s:Nur Nadiah Yazid miss you=)

Tuesday, October 4, 2011

Fact



When a Men start to talk The Fact whole world will be silent=)

Wong.



harinie Birthday Wong haha Nasib baik aku ingat malam tadi walaupun lwat 40 minit aku Ucap
sorry wong heee.Happy Birthday Goodluck for you STPM and Make your dreams to study Aboard Come True=)

生日快樂
王家禧


^_____^


Someone like you=')


I heard that you're settled down
That you found a girl and you're married now.
I heard that your dreams came true.
Guess she gave you things I didn't give to you.

Old friend, why are you so shy?
Ain't like you to hold back or hide from the light.

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
"I'll remember", you said,
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead.
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead,
Yeah.

You know how the time flies
Only yesterday it was the time of our lives
We were born and raised
In a summer haze
Bound by the surprise of our glory days

I hate to turn up out of the blue uninvited
But I couldn't stay away, I couldn't fight it.
I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over, yeah.

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
"I'll remember", you said,
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead.

Nothing compares
No worries or cares
Regrets and mistakes
They are memories made.
Who would have known how bittersweet this would taste?

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
"I'll remember", you said,
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead.

p/s:haha I feel the pain that she is having i can feel it Great song By ADELE=)

Saturday, October 1, 2011

Chocolate is more Stimulate then Kiss=)



Eating chocolate is more stimulating to the heart and the head than kissing, according to new research.

Romantically attached couples were asked to wear heart monitors and had electrodes attached to their scalps by scientists, so their heart rate and brain activity could be measured.

After they were asked to taste pieces of dark chocolate and then to kiss their partners, the recordings of their brain activity and heart rate were analyses and showed that even the most passionate kisses could not match the "buzz" of chocolate.

The study found that at the point the chocolate melted in the mouth, all regions of the brain received a boost far more intense and longer lasting than the mental excitement from kissing.

Chocolate also set the heart pounding, with heart rates for some of the 12 volunteers rising from a resting rate of about 60 beats per minute to as high as 140.

Dr David Lewis, a psychologist formerly of the University of Sussex who led the study, said: "These results really surprised and intrigued us.

"While we fully expected chocolate - especially dark chocolate - to increase heart rates due to the fact it contains some highly stimulating substances, both the length of this increase together with the powerful effects it had on the mind were something none of us had anticipated."

Dr Lewis, who now runs a private research company called The Mind Lab, added: "There is no doubt that chocolate beats kissing hands down when it comes to providing a long-lasting body and brain buzz.

"A buzz that, in many cases, lasted four times as long as the most passionate kiss."

Although women are often thought to be bigger chocolate fans than men, both sexes showed the same responses in the tests, which were conducted using a new variety of Cadbury chocolate


P/s: so baik korang makan Cokelat daripada Cium sana sini tak tentu pasal Buat dosa jee buat apa kan?makan Cokelat lagi sedap dosa pun tak dapat=)

Dengki.



Nie lagu satu Senior Poyo nie haha.Siot tak habis 2 cakap saya Dengki dengki yang ajar Shaq shaq 2 memang dengki dengan saya haha.Owh Lupa Yang kat atas tu
syahirah azman
Dia sporting habis Stylo pegi kolej dengan Kasut SUPRA wane kelabu dia tu haha.Pastu apa?Dia belaja pandai Dapat DEKAN power tak?mestilah power pastu Dia amik TESL so of Cos Her english?Lu pikir lah sendiri haha=)

Thanks for being one of my friend To
^______^

Berjuta mana pun.






Berjuta mana kawan kau ada pun tak mungkin ada kawan macam Dorang nie
Nie Belum semua ada Ramai lagi takde nie.Kalau semua ada Pehhh Awesome gila dorang Nie
Kau takkan Jumpa dalam mana mana buku pun untuk mengambarkan dorang nie dalam kamus mana pun seriusly the make Me smile every Second of my Breathe=)

Marriage is Only Once.

perkahwinan nabil dan zira, perkahwinan nabil zira, kahwin nabil dan zira, kahwin nabil zira, nabil dan zira kahwin, nabil zira kahwin, perkahwinan nabil raja lawak dan zira, perkahwinan nabil raja lawak zira, kahwin nabil raja lawak dan zira, kahwin nabil raja lawak zira, nabil raja lawak dan zira kahwin, nabil raja lawak zira kahwin, gambar perkahwinan nabil dan zira, gambar perkahwinan nabil zira, gambar kahwin nabil dan zira, gambar kahwin nabil zira, gambar nabil dan zira kahwin, gambar nabil zira kahwin, gambar perkahwinan nabil raja lawak dan zira, gambar perkahwinan nabil raja lawak zira, gambar kahwin nabil raja lawak dan zira, gambar kahwin nabil raja lawak zira, gambar nabil raja lawak dan zira kahwin, gambar nabil raja lawak zira kahwin, nabil dan zira, nabil zira, nabil raja lawak dan zira, nabil raja lawak zira, gambar nabil dan zira, gambar nabil zira, gambar nabil raja lawak dan zira, gambar nabil raja lawak zira, perkahwinan nabil, perkahwinan nabil raja lawak, kahwin nabil, kahwin nabil raja lawak, nabil kahwin, nabil raja lawak kahwin, isteri nabil, isteri nabil raja lawak, gambar perkahwinan nabil, gambar perkahwinan nabil raja lawak, gambar kahwin nabil, gambar kahwin nabil raja lawak, gambar nabil kahwin, gambar nabil raja lawak kahwin, gambar isteri nabil, gambar isteri nabil raja lawak, nama isteri nabil ,nama isteri nabil raja lawak, pernikahan nabil dan zira, pernikahan nabil zira, nikah nabil dan zira, nikah nabil zira, nabil dan zira nikah, nabil zira nikah, pernikahan nabil raja lawak dan zira, pernikahan nabil raja lawak zira, nikah nabil raja lawak dan zira, nikah nabil raja lawak zira, nabil raja lawak dan zira nikah, nabil raja lawak zira nikah, gambar pernikahan nabil dan zira, gambar pernikahan nabil zira, gambar nikah nabil dan zira, gambar nikah nabil zira, gambar nabil dan zira nikah, gambar nabil zira nikah, gambar pernikahan nabil raja lawak dan zira, gambar pernikahan nabil raja lawak zira, gambar nikah nabil raja lawak dan zira, gambar nikah nabil raja lawak zira, gambar nabil raja lawak dan zira nikah, gambar nabil raja lawak zira nikah, nabil dan zira, nabil zira, nabil raja lawak dan zira, nabil raja lawak zira, gambar nabil dan zira, gambar nabil zira, gambar nabil raja lawak dan zira, gambar nabil raja lawak zira, pernikahan nabil, pernikahan nabil raja lawak, nikah nabil, nikah nabil raja lawak, nabil nikah, nabil raja lawak nikah, isteri nabil, isteri nabil raja lawak, gambar pernikahan nabil, gambar pernikahan nabil raja lawak, gambar nikah nabil, gambar nikah nabil raja lawak, gambar nabil nikah, gambar nabil raja lawak nikah, gambar isteri nabil, gambar isteri nabil raja lawak, nama isteri nabil, nama isteri nabil raja lawak

gambar pra perkahwinan nabil & zira

Foto Pra Perkahwinan Nabil & Zira


Weee haha Abg Nabil dah Kahwin dah Jugak Tengok tengok Gambar kat atas Tu?Cakk cak haha SWEET sial Lepas nie takde lah lagi Keluar Gosipp bukan2 pasal dia.Of cos Minat dia dari dulu Sampai sekarang.Hope Live Happily ever After=)

P/S:A man doesn't know what happiness is until he's married.