Wednesday, March 31, 2010

Last year school sports Hee =)

Wow haha 4x1oo Emas haha.percaya tak Betapa bestnye?dapat lari and bagi rumah kuning menang.Nasib rumah biru jatuh klau tak mesti nmbor dua rezeki ar 2.Hehe.Walaupun keseluruhanya dapat nmbor 2 rumah kuning.Yon pkai kebaya yea?hee rugi tak bawk camera tau tak?tension2 klau tak boleh tangkap gambar.Yon Lawa arinie.hehe.PAs2 tarik tali sepatutnye boleh menang tapi padang licin nasib je merah menang.Time balik pulak ade gaduh ingat dorang tgh bantai ikan?sampai 2 gemuk kne bantai ngn azhar sebab rembat selipa CROC?bukanye ori pun?2 pun nak kecoh tapi salah gemuk gak mencuri inilah akibatnya nasib baik ramai Backup gemuk 2 Klau TAK LUnyai dia ak yg tahan pun kne kat kepala sekali.aduh.Pas2 g rumah champ mandi lepak ngn JO tgk adnan SEMPIT jo ajak mandi SekalI malas ar hehehehe.'Biasa bro'haha.PaLing best arinie YOn dah cakap ngn majid Ngn dapat EMAS 4x100=)

MATA KE MATA

BICARA HATI

JANJI KE JANJI

KAMU YANG BAWA KU TERBANG.(ADNAN SEMPIT)

Tuesday, March 30, 2010

Down gle arinie=(

Sedih gila arinie tak tau lah knp sampai smua orang tnye jid ok ke?

i am fine.Balik umah tadi mak cakap'majid why looking very sad?did anything happen at school?'i wish i can teLL you mom but i cant.Mom you wiLL never undrstand.I try my best 2 make everyone happy and myself to.But it really hurts inside.Painful i have feelings i never point any people for things that happen 2 me.It is my fault i admit it.Tapi saya pun manusia biasa saya pun buat kesilapan.Mak nak tukar sekolah boleh tak?
Klaulah mak bg?seronoknye.Tapi it is too late patutnye masa fom 3 dulu blaja betul2 and masuk asrama takde masalah camnie kan.So i want 2 do mybest and on My SPM and want go far from aLL the problem and From malaysia If i can?Forget aLL the things i do want 2 make my parents Sad and my BEsties FIZLAH.Thanks weyh walaupun kau tkde kat sisi tapi kau tetap di hati.HArap2 dapat naik kapal terbang yg sama Hee australia kan?
Tima kaseh kat sape2 yg penah jadi kwan saya?and skang nie dah tak nak kwn saya.Thanks for aLL the sweet memories Time maybe past and blow all the memories but i cant blow the things that stiLL in myheart Hope you bhgia lah and all the best.

These lonely night are so hard to get through
I Will Keep You in my Eyes by making you a Dream

Monday, March 29, 2010

x majid x

ehm ok 2 then watever your decision i take it after the exam ok?

dont forget it is my idea?tak tau lah klau u ada idea lain?

tapi kenapa tak reply msj tadi?ehm tak kesah Lah malas nak gaduh 2 dah.

Esok g skolah cakap cam biasa jangan jauh 2 diri 2 m ok y pun ok

promise k?

thats aLL lagi satu asal korang gaduh2 ngn bdk2 korang pun jadi budak2.Mature ar skit hehe.

Champ layan justin bieber haha sape ajar majid ajar haha.Tak yah lah hardcore sangat

ngaku je lagu dia

memang sedap kan Yon?hee

Wednesday, March 24, 2010

24.3.2010

Ehm semalam dah gtau kat dia dah yg majid ske kat dia.And is to early for her i understand.and i wiLL try my best 2 wait a decision from her HopeFuLLy you give me the answer that i want=)
Tapi klau berlaku sebaliknye ehm tak tau nak ckp pe dah =(

Kadangkala orang yang paling mencintaimu adalah orang yang tak pernah menyatakan cintanya padamu kerana orang itu takut kau berpaling dan menjauhinya. Dan bila dia suatu masa hilang dari pandanganmu….kau akan menyedari dia adalah cinta yang tidak pernah kau sedari.


You are my besties and your are mysouL k=)

Sunday, March 21, 2010

mana pegi besties?

21.3.2010

Semua orang dah balik asrama arinie sama gak ngn fizlah selalunya klau dia dah sampai kat sekolah dia,dia msj ak ehm i wonder why smpai skang dah pukul 8.23 pm tapi tak dapat msj pun dari dia?ok2 mungkin dia bz kot think positive k.Yon plak tak reply pun wish gud morning pun?mungkin dia kluar ngn kwn 2 dia.She is releasing her tension maybe dah lupa kat majid yea tkpelah nak wat cmane?Lilyy i hope you arre happy with Luqman k=)
Besok dah start sekolah have 2 start stdy again SPM walaweyh hee.
Semua orang sibuk kan with their problems and many this 2 do.tkpelah majid pham is ok.

Saturday, March 20, 2010

Bookfair=)

Fuh penad jalan arinie,kita orang tolak dari sekolah kul 2.smpai rawang pas2 jmpe joe,yon ngn gemuk 2 lama dorang tnggu.hee sory weyh sebab tnggu anan.pas2 sampai ktm plak masalah ag.haha joe gemuk ngn yon gerak Lu.sebab kita orang tnggu anan amik dut kay abg dia.kita orang sampai sana lwt stngah jam.hehe.Pas2 pusing2 tngok buku Tngok WANITA di KL cuci mata habis.hahaha.BELI buku yg boleh menyelesaikan Kekusutan di kePala dan ak jmpe.
Yon sory hee.Tngok yon dgn aiman je malas lah Gnggu yea.Banyak sangat benda nak ckp ngn YON a LOT k.But tak dapat.ehm nantilah yea.Sarapan tak lunch pun tak?kita orang mkn pukul 7.30 lapa gila.SEronok gila dapat jalan2 arinie.release tension.

new day.!

Forget about yesterday k.Past is past hee.So arinie plan nak g book fair dgn kawan2.hee
NAk beli buku pe tak plan ag.yang penting nak jalan2 nak release tension gila ar.Banyak sangat masalah bila dah jd besar baik jd budak2 sampai bila ehm.k daa

i NEVER CHANGE K.!

saya tetap majid yg dulu saya tak berubah ak bkn NEW MAjid ak tetap yg old i care about you i feeL lonely ok i only have the bestest and the great is you F only you k.I only dont want to distrub you.KAu msti sbuk ngn homework.Bkn ak tak amik berat pasal kau.!KALAU pe 2 jd kat kau ak tak dapat tahan air mata nie.!ak sedih sangat cara kau cakap cam ak dah berubah dan tak amik berat pasal kau.Ak bknnye pe ak tak nak rapat ngn kau sebab nak jaga hati A ak nak korang dua2 skali tak nak sorunk je.!TOLONG lah jgn tinggaLkan ak i want our frenship stay UNTIL THE END.!!
tears drop k=(

Friday, March 19, 2010

thanks yaw=)


Tiba-tiba teringat kat awak=(
i Love you so much and i could not accept when you leave me
But when i am mature i understand..
Pertama sekali nak ucap terima kasih ar kan natasha sebab ajar tentang cinta.
Saya rasa cukup bertuah sebab jmpe awk.
we were together 6 months right 12.6.08-7.12.08
Kita jmpe skali je kan ehm
best sangat masa jmpe 2 walaupun sekejap?
YOur drawing is still with me=)
i hope my bear also is still with you=)
And i hope all your wishes come true
and become a great designer
She always said thanks for being apart of her Life
THANKS.!


Kris aLLen=)



highlight the word that he say'get teLL them we love them when we got chance'

Thursday, March 18, 2010

Tuesday, March 16, 2010

teringat.3 cekaL

he also is one of the friend that i wiLL never forget if anythng happen 2 him i think i wiLL be first there 2 HelP is mis a LOt his Old stylE HE HAS been changed a LOt i can see that.and i wonder why?maybe bacause the position he is in now?ehm bur i wiLL pray the best for HIM because we were together aLL the time.!

school holiday?

fuh penat kelas ag tarining footBaLL ag.
penad+penad.
tkpe last year of scHooL=)
after this bye schooL.haha
arinie blaja sejarah je ngn ravi haha

spe ravi adik kau>?haha

rugi tak dapat blaja ngn ckgu wan mate.

g main bola walaupun injured.SEMANGAT ABg Man.!

haha.Y and F

Tuesday, March 9, 2010

FULLy Sports =)

minggu nie kita orang sibuk sukan.KUning kuning KUNing JUara.haha.But stiLL sayang Umah biru 4 years ahlI rumah biru kat smks 2.Hehe.pagi tadi blaja nak LAri 4x100 tapi tak sure ag dpt ke tak.Ehm.LAntak ar.Dah 2 hari tak Blaja dah dLm klas.semua orang sBuk termSukLah(dia) =)
-majid- /// haha.!

Saturday, March 6, 2010

Wasiat terakhir rasululallah.

Wahai manusia, dengarlah baik baik apa yang hendakku katakan. Aku tidak mengetahui apakah aku dapat bertemu lagi dengan kamu semua selepas tahun ini. Wahai manusia, sepertimana kamu menganggap bulan ini, dan kota ini sebagai suci, maka anggaplah jiwa dan harta setiap orang Muslim sebagai amanah suci. Kembalikan harta yang diamanah kepada kamu kepada pemiliknya yang berhak.

Janganlah sakiti sesiapa pun, agar orang lain tidak menyakiti kamu pula.Ingatlah bahawa sesungguhnya kamu akan menemui Tuhan kamu, dan dia pasti membuat perhitungan di atas segala amalan kamu. Allah telah mengharamkan riba', oleh itu segala urusan yang melibatkan riba' di batalkan mulai sekarang.

Berwaspada lah terhadap syaitan demi keselamatan agama kamu. Dia telah berputus asa untuk menyesatkan kamu dalam perkara perkara besar, maka berjaga jagalah supaya kamu tidak mengikutinya dalam perkara perkara kecil.

Wahai manusia , sebagaimana kamu mempunyai hak atas para isteri kamu, mereka juga mempunyai hak di atas kamu.Sekiranya mereka menyempurnakan hak mereka ke atas kamu, maka mereka juga berhak untuk diberi makan dan pakaian dalam suasana kasih sayang.Layanilah wanita-wanita kamu dengan baik dan berlemah lembutlah terhadap mereka kerana sesungguhnya mereka adalah teman dan pembantu kamu yang setia. Dan hak kamu ata mereka ialah mereka sama sekali tidak boleh memasukkan orang yang tidak kamu sukai ke dalam rumah kamu dan dilarang melakukan zina.

Wahai manusia dengarlah bersungguh-sungguh kata-kataku ini,sembahlah ALLAH, dirikan sembahyang lima kali sehari, berpuasalah di bulan Ramadhan,dan tunaikan zakat dan harta kekayaan kamu, kerjakan ibadah Haji sekiranya kamu mampu. Ketahuilah bahawa setiap Muslim adalah saudara kepada Muslim yang lain. Kamu semua adalah sama, tidak saorang pun yang lebih mulia dari yang lainnya kecuali dalam Taqwa dan Beramal Solleh.

Ingatlah, bahawa kamu akan mengadap ALLAH pada suatu hari untuk di pertanggungjawabkan di atas segala apa yang telah kamu kerjakan. Oleh itu, awasilah agar jangan sekali-kali kamu terkeluar dari landasan kebenaran selepas ketiadaanku. Wahai maanusia, tidak ada lagi Nabi dan Rasul yang akan datang selepasku dan tidak akan lahir agama baru. Oleh itu wahai manusia, nilailah dengan betul dan fahamilah kata-kataku yang telah disampaikan kepada kamu.

Sesunguhnya, aku tinggalkan kepada kamu dua perkara, yang sekiranya kamu berpegang teguh dan mengikut kedua keduanya, nescaya kamu tidak akan tersesat selama-lamanya, itulah Al-Quran dan Sunnahku. hendaklah orang-orang yang mendengar ucapanku, menyampaikannya kepada orang lain, dan hendaklah orang lain itu menyampaikan pula kepada yang lain. Semoga yang terakhir lebih memahami kata-kataku dari mereka yang mendengar terus dariku.


19 hadis tentang wanita.!

1. Doa perempuan lebih makbul daripada lelaki kerana
sifat penyayangnya yang lebih kuat daripada lelaki. Ketika
ditanya kepada Rasulullah akan hal tersebut, jawab baginda, "Ibu lebih
penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia".

2. Apabila seseorang perempuan mengandung janin dalam
rahimnya, maka beristighfarlah para malaikat untuknya.Allah
mencatatkan baginya setiap hari dengan 1,000 kebajikan dan menghapuskan
darinya 1,000 kejahatan.

3. Apabila seseorang perempuan mulai sakit hendak
bersalin, maka Allah mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad pada
jalan Allah.

4. Apabila seseorang perempuan melahirkan anak,
keluarlah dia dari dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkannya.

5. Apabila telah lahir anak lalu disusui, maka bagi
ibu itu setiap satu tegukan daripada susunya diberi satu kebajikan.

6. Apabila semalaman ibu tidak tidur dan memelihara
anaknya yang sakit, maka Allah memberinya pahala seperti memerdekakan 70 hamba dengan ikhlas untuk membela agama Allah.

7. Barangsiapa yang menggembirakan anak perempuannya,
darjatnya seumpama orang yang sentiasa menangis kerana takutkan
Allah dan orang yang takutkan Allah, akan diharamkan api neraka ke atas tubuhnya.

8. Barangsiapa membawa hadiah, (barang makanan dari pasar) ke rumah lalu diberikan kepada keluarganya, maka pahalanya
seperti bersedekah. Hendaklah mendahulukan anak perempuan daripada anak
lelaki. Maka barangsiapa yang menyukakan anak perempuan seolah-olah
dia memerdekakan anak Nabi Ismail.

9. Tiap perempuan yang menolong suaminya dalam urusan
agama, maka Allah memasukkan dia ke dalam syurga lebih dahulu daripada suaminya (10,000 tahun).

10. Perempuan apabila sembahyang lima waktu, puasa
bulan Ramadhan, memelihara kehormatannya serta taat akan suaminya,
masuklah dia dari pintu syurga mana sahaja yang dikehendaki.

11. Wanita yang solehah (baik) itu lebih baik daripada 1,000 lelaki yang soleh.

12. Aisyah berkata, "Aku bertanya kepada Rasulullah,
siapakah yang lebih besar haknya terhadap wanita? Jawab Rasulullah,
"Suaminya".
"Siapa pula berhak terhadap lelaki?" Jawab Rasulullah,
"Ibunya".

13. Apabila memanggil akan engkau dua orang ibubapamu,
maka jawablah panggilan ibumu dahulu.

14. Wanita yang taat akan suaminya, semua ikan-ikan di
laut,burung di udara, malaikat di langit, matahari dan bulan semua
beristighfar baginya selama mana dia taat kepada suaminya serta menjaga sembahyang dan puasanya.

15. Wanita yang taat berkhidmat kepada suaminya akan
tertutup pintu-pintu neraka dan terbuka pintu-pintu syurga. Masuklah dari mana-mana pintu yang dia kehendaki dengan tidak dihisab.

16. Syurga itu di bawah tapak kaki ibu.

17. Wanita yang tinggal bersama anak-anaknya akantinggal bersama aku (Nabi s.a.w) di dalam syurga.

18. Barangsiapa mempunyai tiga anak perempuan atau tiga saudara perempuan atau dua anak perempuan atau dua saudara
perempuan lalu dia bersikap ihsan dalam pergaulan dengan mereka dan
mendidik mereka dengan penuh rasa takwa serta bertanggungjawab, maka baginya syurga.

19. Daripada Aisyah r.a. Barangsiapa yang diuji dengan sesuatu daripada anak-anak perempuan lalu dia berbuat baik kepada mereka, maka mereka
akan menjadi penghalang baginya daripada api neraka.


wallahua'lam...


so much of problem.!

hari hari ada masalah boring betuL ad kawan pun salah tkde pun salah.Macam2 masalah.tapi bukan manusiar ar kalau tkde masalahkan._majid-

Friday, March 5, 2010

fooTbaLL

-YAP-
fuh best gila maen bola arinie,maen dalam hujan.seronok gila main team faris plak 2 haha dia ok je lah tapi tak pnggil nama ak LAngsung kot ehm.tkpe as long tak Lah dia menjauhkan diri dari ak.Yap fuh cekap gila keeper Benjo hebat malas cite ar dia kan bdak /// haha.Kita orang seri 3-3-Majid-

Thursday, March 4, 2010

ari ke4 test kat sekolah.

arinie periksa sejarah.pd 2 je.Boleh jwb takde ar tak boleh tp.3 bulan nie tak blaja serius pun.results test mesti teruk pnye dah tau dah,and then 4x100 majid?fuh lari tak laju mana pun.takut t sebab ak rumah kuning kalah.joe,meme,ayien dah ar laju.awk plak lembap adoyai.tak tau ak dapat ke tak tulis nama je pun kabut je.haha.-Majid-

Wednesday, March 3, 2010

kesalahan saya



Lilyy sory buat you cm2.majid tak berniat pun cakap cm2 sory22.!!kita tak cakap dah dekat seminggu dah.i mesej you tak nak reply pUn sad gila LILyy.I tak sangka you take it serius cm2 sampai marah mcmnie.tak nak ckp langsung.SoRry LIL.=(



JOE(ned)


jo haha teman sekatiL.hehe.best ad jo he makes my Life HapPy.nie kte orang g KL sama 2.huhu.best gila g KL ngn dia.shoPping sama2.makan sama2.haha.JOE tHe BEST.!aku tak ske pun kat ned kau jgn risau sangat.haha

amoy[FizLah]


mis my Besties ar LAMA tak tengok dia,Last tengok dia pun lalu kat depan tak berhenti pun ngeng pnye AMoy.haha.Harap dia dapat Good results tok test dia.Kesian dia belajar tanpa mengira waktu.hehe.Training basket ag pas2 cedera hehe 2 lah kecik sangat.
mis U dak SBPI GOPENG.GUDLUCK TEST.!

3.3.2010


Fireflies – Owl City Music Code

today sukan petang tadi.sempat 100 meter je.haha.kelakar gila lari tadi.meme as usuaL laju.hehe.
pas2 lepak umah mail boleh lak jumpa ngn FARIS adoyai dia tak tego pun ak.dia diam ak pun diam ar.arinie exam maths,tswur ngn agama.TAk susah sebenarnya tapi oleh kerana tak blaja jd ar susah.haha.Sedangkan nak SPM taun nie,nak tengok results test march nie pas2.Baru leh tau kemampuan diri bila tak blaja HAHA.Esk periksa pd,sjrah,2 je LAh.sejarah adoyai tak tau ar perdagangan lagi ar.semalam ak luahkan perasaan ak ngn Besties ak fuh Lega sikit.Thanks Yon
sebab sudu mendengar 2 jelah arinie bye-Majid-

Tuesday, March 2, 2010


i sTiLL mis myfrenship=(

myblog.and Life

haha.this my firts blog i think.before this i have a blog but forget the password.hehe.so much thing happen from i was fom 1 until to fom5.i just want teLL little be lah.saya ad kawan dari kecik kita korunk satu sekolah.and always do things together.But skang fom 5 dia tak nak kwn ngn aku dah sebabnye FUTSAL?ade ke patut?macam budak2 ar.merajuk2 pasal benda cm2.benci betuL.Lagi sorunk lge tak bleh blah.TAk ajak KL kutuk orang macam2 ade patut?bukan nak mengungkit ar tp aku banyak tolong dorang.tak kan sikit pun dorang tak ingat WTF man.and today kte orang test bulan 3.bm,bi senang ar gak.haha.esok mate mod.and agama?haH terpinga pinga ar?=)

BYe.-majid-