Friday, September 30, 2011

L O V E is not only word.

Cinta bukan mengajar kita lemah, tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar kita menghinakan diri, tetapi menghembuskan kegagahan. Cinta bukan melemahkan semangat, tetapi membangkitkan semangat.

Bukan salah cinta itu hadir dalam diri setiap manusia. Tetapi salah manusia yang tidak pandai, tidak cekap menguruskan perasaan cinta yang hadir itu.Bukankah cinta itu jauh lebih mulia daripada cinta yang kita sanggup agung-agungkan. Percayalah, setiap rasa cinta yang hadir sehingga kita mengetepikan soal halal dan haram itu tidak lebih sekadar cinta yang berajakan NAFSU.Bercinta niatkan kerana allah.

Cintailah Allah, dan Allah akan memelihara cinta yang tersulam indah sesama manusia.


-abdulmajid-
LOL

Tuesday, September 27, 2011

joyeux anniversaire Syakira=)

http://1.bp.blogspot.com/-6IAXDgwNsYw/TnssSpUVLmI/AAAAAAAAA5I/cMSbY3qpREg/s1600/2011-09-22%2B10.51.44abc.jpg

ehhh happy birthday hahaha tak lupa pun birthday anne kawe yg ingat kan joe suruh Wish malam tadi hahaha.Owh anne Jahattt sekarang Ajak tgk cerita tak elok2 sebab dah 18 ehh siot gila dah simpan dalam otak lama?hahaha baru ku tau Happy birthday Anne, Irsyad take good care of her yea dia memang ngada 2 selalu ehh yekee?haha haha tau memang irsyad take care of her tgk blog hari hari pun dah tau hahaha Sweet gila anne Jambu gila sweet habis sekarang heee.Saya nak jadi paling last wish=)

lastly:

H A P P Y B I R T H D A Y

Fateen ansyakira


takkan dapat nie FR FZ LOL.

Harinie Semangat aku Pergi Jamuan Hari Raya KPTM haha sebab nak tangkap gambar nielahh
Hahaha.Kau takkan dapat tangkap gambar Macamnie kalau Kau single Maksudnya aku So Aku tangkap Gambar Kawan BAIK saya haha Tgk tu COMEL kan auwchh benda macamnie Buat aku happy gila Sweet sial Fr nie lambat2 plak datang dahlah panas,hahaha padahal Dia tunggu Joe 3 jam sape lagi lama?dia lagi lama ada bnyk gambar tapi aku suka gambar nie haha sebab aku tangkap yang nie dalam Hati Joe berkata Cintai lah aku sepenuh hati haha.Tu jee untuk harinie.


P/s: A friend is the one who comes in when the whole world has gone out.
i am happy when my friend is happy=)

-the End-

Sunday, September 25, 2011

Enjoying life




Serius weyh best gila Bujang hahaha gila babyss punya enjoying free to that free to do this
hahaha kenapa aku tulis nie?Sebab aku suka hidup macamnie hahaha aku tak payah harap kat sape2 tak perlu jaga hati sape tak perlu amik hati sape 2 semua kawan.With the Girls in the club ehh?aku bachelor yang baik tak buat semua tu heee=)
Takpayah Tanye kat orang dah makan ke?
sihat ke?goodnite good morning?kenapa tak bagitau nak keluar?pegi mana tadi kenapa tak reply text kenapa call tak jawab?siapa perempuan tu?hahahaha ayat nie semua mesti korang penah text kan?Sorry,minta maaf,saya sayang awak.I love much nampak macam aku stress ke?tak lah mana ada aku tengah gelak gelak tulis nie hahaha.Sumpahh doe kau try lah tak caya=)
ehh nie untuk aku jee.Korang jgn try sape yang dah couple tu alhamdulilah yea dah Jumpa Jodoh Hensem hensem lawa lawa nampak kan Betapa Hebat Kuasa ALLAH s.w.t bila dah jmpe partner tu lain lah kena berubah jaga hati pasangan kau jgn nak berlagak macam Kau bachelor lah sibuk cari perempuan tu sibuk cari perempuan nie tak malu ke?sebelum kahwin dah macam2 Lagi satu tolong jgn cakap bercinta muda biasalah main main rubbish gila statement tu kalau kau rasa nak main main pegi main bola ke,bowling ke.Kalau taknak ada commitment jgn pikir langsung pasal relationship. nie tak dah couple2 pas2 break tulis kat wall macam2 pelik jee.Because when you are matured you know what is wrong what is bad, you decision in Your HAND jangan dah couple baru alahh menyesal nya.Nanti 10 tahun lepas kahwin cakap'menyesal saya kahwin dengan awak'lagi bodo choose the best pray for the best.For me now?haha of cos Bachelor life awesome gila aku dah tak pikir pasal relationship sebab?kata lah apa yang kau mahu memang itu err lupa lagu exist Form 5 last try.haha.Fizlah cakap 18 muda sngt okay betul 2 haha ehh bnyk sngt merapu dah nie hehehe maaflah luahan hati jee.sorry terkasar bahasa terasa hati yea.

P/s:Siapa yang dah in relation tu good luck all the best semoga sampai Ke tahap seterusnya aku doakan amin=)
Aku?hahaha semoga hidup bujang aku nie berpanjangan sampai aku dah beli rumah=)

Thursday, September 22, 2011

society service

Cuba try derma best weyh thats my blood aku harap darah tu dapat memberi nyawa semula kepada yang memerlukan=)

Nawafil dan majid haha teman kelas paling best semalam kitaorang dah janji nak derma darah sama so pagi dia kejut aku awal ajak g sarapan dulu makan nasi ayam pukul 10 pagi?haha semua dia pnye pasal makan berat lahh apalahh nak berat sangat baik makan batu hahaha.Pastu hujan lebat kitaorang jalan pge kelas basah kuyup Kelas HR harinie aku dengan dia Jee pge Budak lelaki lain cuti.Habis kelas terus pge tingkat tiga Isi borang dalam borang tu dia tanye semua benda lah ada penyakit ke?pernah melalukan hubungan seks dengan prostitute Of cos TIDAK haha apa punya soalan pas2 Check darah,darah aku B sahaja pastu dapat buku.Tunggu Fill check pas2 derma sekali fill dah lah ada ASMA haha risau aku.Pastu doctor sapu ubat inject ubat and then haha Besar gila jarum untuk amik darah tu aku pandang sekali terus tutup mata Cuak serius dah lah urat aku tak timbul takut salah cucuk jee.Wafi kat sebelah lagi cuakk haha.Darah aku penuh sekejap jee dalam Beg tu banyak gila darah aku it was a great day for me today because i did something good for the society bukan RIAK yea radzuan ismail haha.
^^,




i saw?

-When a woman is talking to you, listen to what she says with her eyes-

Lawa gila weyh mata Awek arab tuu Eyes can Kill your heart serius haha=)

Coming soon=)







tak sabar nak tengok Hijab=)

clever equals laugh=)



best gila cerita dia pgelahh tgk weyh confirm gelak gila pnye.
aku tak tipu weyhh haha.Makes me smile and laugh haha original pnye he can make you laugh without speak heee=)

so pegi tengok jangan lupa yeaa=)

Wednesday, September 21, 2011

havent meet you yet=)



I'm not surprised.
Not everything lasts.
I've broken my heart so many times I stopped keeping track.
Talk myself in.
I talk myself out.
I get all worked up, then I let myself down.

I tried so very hard not to lose it.
I came up with a million excuses.
I thought I thought of every possibility.

And I know someday that it'll all turn out.
You'll make me work so we can work to work it out.
And promise you, kid, that I'll give so much more than I get.
I just haven't met you yet.

I might have to wait.
I'll never give up.
I guess it's half timing,
And the other half's luck.
Wherever you are.
Whenever it's right.
You'll come out of nowhere and into my life.

And I know that we can be so amazing.
And baby your love is gonna change me.
And now I can see every possibility.

But somehow I know that it'll all turn out.
And you'll make me work so we can work to work it out.
And I promise you, kid, I'll give so much more than I get.
I just haven't met you yet.

They say all's fair.
In love and war.
But I won't need to fight it.
We'll get it right and,
We'll be united.

And I know that we can be so amazing.
And being in your life is gonna change me.
And now I can see every single possibility, mmmm.

And someday I know it'll all turn out.
And I'll work to work it out.
Promise you, kid, I'll give more than I get,
Than I get, than I get, than I get.

Ohhh!

You know it'll all turn out.
And you'll make me work so we can work to work it out.
And I promise you, kid, to give so much more than I get.
I just haven't met you yet.

I just haven't met you yet.
Ohh, promise you, kid, to give so much than I get.

(I said love, love, love, love...)
I just haven't met you yet

I just haven't met you yet.

p/s:my coming days i cant wait to meet my soulmate where is she who is she what is she doing?
hahaha=)

hujan salji di kuala Lumpur.



Tu dia shaqira hahaha patutnya kakak shaq tapi takpayah kakak menyusahkann aku nak sebut haha shaq jee dah.Harinie dah pukul shaq haha betapa gembira hati beta apabila yang dihajat dapat dicapai hahaha.Dia nak habis belaja Tahun nie last and she will Holding her Degree in ICSA. cehhh tahun depan dia takde kat kolej dah.So bagi dia kenang sikit si pendek.Fasi aku paling kerek sekali.Untunglahh makan tutti fruity dgn sape?aku lupa nama dia haha.Dah lah suruh aku beli cokelat tadi kinder boune betul ke aku eja?Nanti aku mesti rindu dia tahun depan nak cari sape untuk terserempak kat kolej nak tengok mata cokelat siapa pastu suara serak 2 nak ejek siapa alahhh going to miss all that nak gaduh dengan sape nanti kat kolej='(


P/s:aku sayang gila kat dia haha sebab dia selalu nak gaduh dengan aku=)
dan dia tak suka mengalah walaupun sebenarnya jambu habis hahaha.

Tuesday, September 20, 2011

Spending time.


aku bnyk habis kan masa dengan bnda nie jee sekarang
is better i think daripada aku buang masa
Pastu dah habis main nie aku baca buku dua benda nie jee aku buat kat hostel.
Jimat semua benda minyak motor kredit handphone tak sakit hati haha.Thanks a lot to my PSP

i love you a lot=)


p/s;apa benda aku mengarut kat atas tu?

Sunday, September 18, 2011

Jealous sial=P


GAMBAR PERNIKAHAN AZAD JAZMIN DAN EIRA SYAZIRA



hakk puihh hahaha gila geram tgk Azad dah kahwin doe Dengan Eira.
Sumpah cemburu gila aku tgk sebab?aku jee tau hahaha serius Photshoot semua lawa
doe His Coat shoes haihh hahaha speechless.

Selamat pengantin baru saya Ucapkan.

P/s:macam lah dia nak baca haha=P

Working on it



Lama lagi niee=)
Come on you can do it MAJID.

Saturday, September 17, 2011

Cikgu dan Bapa



Rindu sial kat cikgu I want to visit you But the time is so jealous to me haha
Really nanti cuti panjang nak datang jumpa cikgu tau tak.Cikgu dah tak pegang Tongkat sakti sharipah aini cikgu tu?untunglahh budak2 zaman sekarang hahaha.

Miss you so much<3

Always

beach, life quote, life quotes, ocean, quote, quotes

you know what i always trying to be the best in everything i do
aku nak jadi terbaik untuk semua orang untuk family untuk kawan kawan
tapi kadang kadang macam tak cukup jee aku rasa ada jee benda tak kena kadang apa aku buat 2 aku tak sedar aku luka kan hati dorang.Aku selalu berusaha tak melukakan hati sape2 aku nak semua orang yang dengan aku sentiasa ingat benda baik pasal aku jee bila aku dah takde nanti.Orang kata harimau mati meninggal kan belang manusia mati meninggal kan nama.Aku minta maaf sangat dekat sape sape yang aku luka kan hati dorang.Aku perasaan yang aku dah berubah aku tak suka cerita masalahh aku dekat orang aku lagi banyak diam sekarang aku tak happy go lucky macam dulu aku sangat serius sekarang orang berlawak sikit pun aku tak suka.Aku perasaan sekarang yang aku amat tersentuh bila benda2 yang menyentuh perasaan aku pun tak tau sebab aku jadi camnie.Aku agak selfish sekarang pikir kan diri sendiri daripada pikir pasal orang is not so good.I will change back to the old but give me some time My Blogger.

rindu doe





aku nak sangattt main ragbi balikkkkkkkkk
sebab satu2 nya sukan aku boleh lepas semua kemarahan aku

='(

Friday, September 16, 2011

sebelum akhirat.




Adakah kamu lebih rela redha dengan kehidupan di dunia daripada kehidupan akhirat?
tidaklah kehidupan dunia melainkan kesenangan yang sedikit jika dibandingkan dengan
kehidupan akhirat

setiap manusia yang membuat kesilapan hendak bertaubat dan memohon keampunan dari
ALLAH s.w.t.




-surah at taubah-
photo by:Senja Colour

Thursday, September 15, 2011

Pepsi.


I know the answer for besties.

when the world needs rain.



to my dearest besties:
You are both of them for me.


i am sorry.
i know what is the situation that you are having far there.
aku bukan taknak cite kat kau cuma takkan kusut kan kau.
Kawan kau?sekadar kawan takdee besties ke apa.aku tak penah cite apa2
macam aku cerita kat kau kan?
Kau pun tau benda 2.Aku selalu pikir kan kau okay.
Aku tak penah cite masalah aku kat orang lain selain kau sebab aku tak penah percaya orang lain macam percaya kat kau.Kalau kau taknak kawan Dengan aku takpelah aku redha terima nya.
Just Come and Visit me When my time Come is enough pray for me.Thanks and sorry.thanks for the memories for every each second that i had with you.

-i miss my you so much-





Tuesday, September 13, 2011

Mid term=)

Carry mark?
okaylahh okayy jee.
I must work harder.So making some Change lahh
1.tido awal
2.fokus lagi dalam kelas
3.tak keluar malam sngt
4.baca baca baca module
5.skor quiz lagi
6.Cukupkan smbyg
7.buat latihan
8.kurangkan bercakap
9.Lebihkan bertanye
10.diam

P/s:Congrats dah jmpe Pasangan anda semoga berbahagia sehingg ke akhir hayat=)

Sunday, September 11, 2011

Having a coke with you=)




ahha aku dah habis tgk dua cerita nie,Sape tak tgk lagi baik tgk haha Best gila dua 2 cerita nie
Movie like this makes me Feel I am not alone hahaha Have Gf anywhere Cerita macam nie Make me Think True Love are so hard to find weee.So take a good care of your Soulmate okay=)

From beastly:People make such a big deal about looks, but after a while, when you know someone, you don´t even notice anymore

P/s:She dah sampai brooklyn malam ke siang?haha dia tak gtau yang penting dah sampai dgn selamat alhamdulilah=)


Saturday, September 10, 2011

kembar si dia=)


ehh takde lah serupa macamnie hahaha ada sikit?ehh ada banyak kott haha Nie megan nicole
Cuba bayangkan dia pakai tudung bawal yang biasa tu?mesti lawa kan memang lawa pun hahaha.Saya rindu awak saya tgk dia.pas2 tgk awak yea awak jgn jealous haha.


P/s: megan nicole cover lagu lazy song sedap Cuba tgk=)

She flying




sedihhh hahaha tak lah sedih sangat Because my sayang?eh haha mana ada kawan jee.
She is going to continue her stdys there in Brooklyn new york kan?haha dalam kos arkitek kan?nanti rumah saya awaklah buat dalam luar haha fuhh mesti lawa.Untunglah anak orang kaya heee Ayah support semua, belaja betul 2 jgn main 2 tau jgn Lupa saya walaupun baru 5 months kenal haha Awak tau kan saya suka awak sebab apa?sebab awak tak suka ikut fashion tudung awak selalu simple je pakai tudung biasa 2,cool haha geram saya tgk tau tak nanti g sana awak pakai lah macam Yuna suka pakai mesti lawa Confirmlah. kan sejuk kat sana awak dah lah tak tahan sejuk selalu.fuhh 5 years staying there jgn Lupa saya.Balik nanti bawak Key chain?hahaha ingat g melaka key chain jee?haha pas2 Dunia dah maju Skype ada facebook ada twitter ada hahaha so rajin2 lah on nak hantar surat mahal nak Call lagi lah so guna teknologi yang ada.Lagi apa?haha jgn lupa kan saya tu paling penting.Mesti ramai lelaki hensem 2 dari saya,Perempuan sekarang dahlah suka lelaki hensem jeee hahaha taklah gurau take care okay.Kalau sempat i datang airport kay hantar you jgn risau walaupun takleh jalan sngt i datang haha i am strong lah okay=)

pakai macamnie tau=)


Lots of love to you from me
-abdul majid-




Friday, September 9, 2011

malang tak berbau.

DSC_6156

it happen just like a second ahhh aku terdiam sakit dia kau jgn cakap kaki aku kena hempap dgn moto.
And kena kat lutut maybe it will takes 6 month to walk as usual again=(
kata doctor nasib baik ada syaril,paan,azrul,wafi,khai,acap,joe,Aku memang dah pitam habis.Naik dgn syaril and g klinik terus takde duit syaril yang bayar dulu all of them was very worry about me and i was so proud of me nasib joe takde apa2.Aku takpe.But accident nie yang paling teruk aku penah kena i have to walk very slow now.brrr Muka aku calar2 =(



P/s:nak bergerak pun susah weyh jalan pun tak boleh.

Tuesday, September 6, 2011

ehh aku okay?okaylah.


Haha i am Okay because i always be in this situation i on how to handle it thanks for the past
because teach me A lot meaning of sadness so i will be sad of small things lagi just macam2 je Feeling nie bukan mendalam mana pun nasib baik tak jadi macam dulu kan?heeee
Ehhhh i should not post about love love Because i am kind of allegric to it hahaha.takdelah tak suka sngt tu jee.

P/s:aku bukan Gay cuma Setiap wanita aku jmpe dan suka mesti dah berpunya haha=)

kena marah='(



tadi aku kena marah dengan najihah sebab tak bawak kuih tat untuk dia
garang gila muka dia cuak aku.Kau jgnlah marah macam 2 lain kali muka nak makan akuu jeee
dengan cikgu pun aku tak takut cam2 hahaha esok aku bawak.Yea aku tak janji sebab kau tak suka janji.Pas2 tak buat.Sorry yea harap di maafkann aku kelam kabut pagi tadi=')

p/s:Curi gambar haha=P

tanggungjawab?



Aku terima nikahnya dgn si dia binti si ayah dia dengan mas kahwinnya RM..”

Bunyi macam senang kan?

Nah, ini erti yg sebenarnya:

“Aku tanggung dosa-dosa si dia drpd ibu bapanya, apa2 saja dosa yg dia buat, drpd dedah aurat hingga ke tinggalnya solat, aku tanggung dan bukan lagi ibu bapanya tanggung, dan aku tanggung semua dosa bakal anak-anak aku. Kalau gagal, maka aku fasik, dayus & aku rela masuk neraka dan malaikat Zabaniyah melibas aku hingga pecah badan aku.


-Kepada Lelaki yang dah ada Pasangan di luar sana Bersiap sedia untuk terima pekara di atas-
^______^

Monday, September 5, 2011

when the forward is review.




is was hari raya so aku amik keputusan Nak text err Ex saya
and i text her saying selamat hari raya and dia taktau sape sebab nmbor saya dia takde
okay sajee jelah kacau tak bgtau sape.And then bagitau saya sape dia was like okay and say selamat hari raya.And one day dia text dia cakap baju raya Putih teringat kat saya.And i was like So happy and takdapat nak balas masa 2 dia tulis dia cakap'i tak penah ada baju sedondon dgn mana2 bf kecuali you so teringat kat you 2 jee i nak cakap'.After a few days aku reply cakap happy lah dia cakap macam2.And the she Reply and say'Forget it i gaduh dgn Bf i sebab tersalah hantar textt'.Aku punn err dah hantar pas2 cakap forget it.Bf awak sape?kawan saya Jgak dulu.
Awak yg hantar cakap cam2 pas2 awak cakap forget it.Apalahh tapi takpe tak kesah cuma kecewa Because You are my first Gf i am single until today after we have been break for 3 years even do time kita Couple masih Budak?fom3 budak ke?dahlah taknak cite past is Past.


P/s:aku selalu doakan orang2 yang aku sayang bahagia so semoga berbahagia=)

Sunday, September 4, 2011

holiday+hariraya


Second day Raya:

Pagi semua orang bagun awal siap siap pegi nak pegi taiping Sekarang dunia dah maju taktau tempat ada Gprskan? click kat situ hotel seri malaysia terus dia calculate ikut jee Gprs senang gila dia berhenti sebut atau tunjuk jalan sampai lah kitaorang smpai dekat depan pintu hotel 2 dia cakap You have reach your dstination hahha dah sampai jee rehat 2 and tdo.
Pas2 malam kitaorang pge makan kat Food court taiping sedap Dorang kata Popiah basah taiping sdap so aku try Boleh lah memang sedap Pun hahaha.

Esoknya kami semua Lagi bersemangat hahaha sebab nak g mandi bukit merah best gila aku try semua gelongsor pelampung sampai ter balik2 main dgn Adi and Fitri hahahaha.Enjoy gila pas2 malam2 kitaorang pegi P.pinang hahaha Awek semua Cun gila hahaha kenyang tgk awek hahahha pas2 makan kuey teow pinang Pasembuqq haha 2 penting Tapi jem dekat Pinang Macam haram aku benci gila jem dekat pinang macam Bodo semua sellfish gila.dah makan semua balik Hotel.and Tido.


Last day:

Bangun siap siap nak balik rupanya tak balik terus singgah Cameron dulu alahhh tak dapat pegi rumah wan?hahaha okay fine takpe.Pegi jelah nak buat camne.Sampai sana sejuk gila kot.and lepas maghrb cam2 turun dah dekat nak pukul 8 lebih kot.


sampai rumah dgn selamat tapi takdapat pegi rumah wan=(