Monday, October 22, 2012

Pejam Celik Masa Berlalu.







Assalamualaikum apa khabar anda semua?harap Semuanya berada didalam khabar yang baik haha.Bagaimana Iman kita?makin bertambah atau makin berkurang?harap 2 makin bertambah kerana Iman itu amat penting.

Berbalik semula kepada Cerita kita,Sem nie paling hebat paling stress aku rasa,sebab apa?fuhh assignment banyak gila,subjek killer semua economy,Account,Pastu ada Role Play,English lagi lahhh kena reka Product kena present pasal product kena buat launching product macam2 jadi.Ada suka ada kala aku menangiss sangat tapi aku terima sbb semua salah aku jgk,Futsal sem nie?terbaikkkk bohh ! haha ada nmbor 4 kira hebat lahh sebab kolej aku bukan semua tak reti main bola tapi semuanya wakil macam2 daripada pelbagai kelab.Lepas tu Sem nie aku pergi dinner lahh apalah banyak benda nak diceritakan tapi malas nak taip haha
so apa yang aku ingat jelah aku cerita hahaha.Lepas nie tinggal Final exam jee  harap sem depan sama kelas dgn dorang semua lagi paling penting dgn WENG ! haha lepas tu saya nak sibukan diri dengan Urusan yang paling penting iaitu persiapan untuk kembali Kepada Yang Maha Esa ! Minta 2 dipermudahkan segala Urusan amin insyaallah.


p/s; I L O V E YOU M O R E  THAN Y O U KNOW ;)

Sunday, October 14, 2012

Ryan O'Shaughnessy.


i also i have letter for you and I hope i can read it for You after we are Married IF we get married !
That guy in the video is the most Romantic,Unique guy i ever seen ! if i was a girl i will run crazy for Him ^________^

p/s:I Love You.

Friday, September 14, 2012

Unknown Wife This is For you :)





This is for you insyaallah i Promise we will build our love only for Allah,We Will raise Up Our Kids to Jihad in Allah ways!I will take all the responsibility i will make sure Our family will Meet at Jannah,Your parents are like my parents,And my Parents are like your Parents We will take care of them until they Meet Allah S.w.t.

I will try my best to be the best for you.I will never let You Fall i will stand Up for you insyaallah Keep my words Even do i don't who are you?How do you look?But it is Allah Plans and i will follow as He plans !We will Leave and Build a Family like our Prophet Muhammad S.a.w How he teach to be a husband and wife insyaallah.


P/s:I love you very very Much For sake Of allah ;')

Everyone Wants it One day ;')


Assalamualaikum For all the readers and very good Afternoon,How are you guys?hope everybody are in fine condition and alhamdulilah.So what i want to talk about today?Marriage?Yeah marriage,Is too early to talk about marriage?No it isn't because one day everybody will get to the stage of their life.Sebuah Perkahwinan itu sangat lah indah Jika dijalankan mengikut syariat allah,Apabila mereka bercinta kerana allah gugurlah dosa dosa mereka apabila mereka berpegangan tangan secara halal.Seeing everybody Around you having what the call?Couple's or that is so wrong you know,Orang suruh kahwin tau plak fikir "ehh mana boleh kahwin lagi muda lagi?Ehh mana boleh kahwin lagi kerja pun takdeee,Ehhh mana boleh kahwin lagi belajar pun tak habis,Ehh tapi bercinta boleh plak ehh?Mana adil macam tu Takut dengan hukum dunia habis Hukum akhirat nak campak mana?Mungkin Rambut kita sama hitam tapi hati siapa tau pendapat mungkin berbeza 2 Tapi Kita akan Menghadap Tuhan Yang sama,Dia yang satu ! Adakah masa tu boleh bagi alasan?Perkahwinan itu adalah satu tanggungjawab yang besar yang akan digalas oleh Seorang Suami,Kerana dia bakal memimpin keluarganya sama ada ke syurga atau Neraka?How can You married a Men that can't maintain his life but you think he can take care of you?How can you Marry a Men That Disobey What Allah says?Do you think he will love you full of his heart?Just Believe me alam percintaan yang anda hadapi tidak akan sama dengan alam perkahwinan,Nikmat kemanisan Pekahwinan itu hilang anda telah melakukan segala pekara yang sepatutnya dilakukan sebelum berkahwin dan itu dipanggil romantic?Is your choice than.People says to orang Dulu bolehlah kahwin muda sekarang mana boleh?Eh lain apa nya dulu dengan sekarang?Alasan demi alasan diberi Kerana itu muslihat Musuh allah untuk menjadikan pekara yang halal.Isteri pula?adakah anda telah Bersedia untuk menempuh kehidupan yang penuh kemanisan dan kesusahan ini?Perkahwinan bukanlah seperti anda sangka wahai wanita2 pakai cantik2 itu ini tapi anda akan mengalas tanggunjawab yang besar Juga menjadi seorang Ibu yang membakal Memimpin seorang Anak,Berdiri di Sisi Suami apabila dia memerlukan dan tidak memerlukan sudahkah anda bersedia?Perkahwinan bukan seperti pergi tengok wayang sama sama lepas tu petang boleh balik rumah,Tapi Perkahwinan itu ibarat Perjalanan Seorang yang tiada siapa tahu pengakhirannya Kecuali Dia yang esa.Aku terima nikahnya senangnya lafaz kan makna disebalik kata kata 2 tu apa?



A



Saturday, August 25, 2012

awesome family nie Oppa Gangnam stlye :p


sweetnya family dorang ! hahaha cool :)

Saturday, July 21, 2012

Ramadhan Bring good deeds Aisyah Shakirah ! :)


She always make me Proud towards Thinking about Muslimah ! :)

Ramadhan Tiba Lagi ! :)




Assalamualaikum wahai followers apa khabar semua?harap berada didalam keadaan Sihat dan dirahmati Allah.Ramadhan Tiba lagi tahun ini Alhamdulilah kerana Allah memberi kan masa memberikan waktu untuk kita Menikmati Ramadhan Mengumpul Pahala yang Berlipat Kali ganda !Jadi janganlah kita sia siakan Lapar Dan Dahaga kita dengan Melakukan pekara 2 yang sia sia Seperti:

  • Mata melihat Kemungkaran
  • Lidah Bercakap Pekara Buruk
  • Telinga Mendengar pekara yang melalaikan
  • Hati yang Melakukan Kemaksiatan


Semua nya bergantung kepada niat kita Jika kita benar takut kepada Allah dan Berpuasa kerana Allah maka semuanya akan berjalan lancar.Apa guna nya kita berpuasa tapi kita masih melakukan pekara sia sia?Melakukan Maksiat sedangkan kita berpuasa.

"Berapa ramai orang puasa hanya mendapatkan lapar; dan berapa banyak orang yang mendirikan ibadah di malam hari, hanya mendapatkan penat saja." (HR. Ahmad)

Bulan Puasa nie kita Cuba lahh latih diri kita termasuklah saya daripada melakukan pekara yang sia sia ! pekara yang tidak mendapatkan apa 2 keuntungan kepada kita,Elakkan lah sia sia sahaja berlapar dan dahaga tapi tak dapat apa2.

Dari Jabir r.a bahawa Nabi s.a.w bersabda: “Puasa itu perisai yang dipergunakan seorang hamba untuk membentengi dirinya dari siksaan neraka !

Antara golongan yang rugi juga adalah:

Berharap Ramadhan tidak tiba dan segera habis
Mereka yang seumpama ini biasanya tidak gembira dengan kedatangan Ramadhan bahkan tidak ada usaha sedikitpun untuk merebut segala kelebihan dan keberkatan di dalamnya. Mereka terkejut dan tidak perasan dengan kedatangan Ramadhan. Golongan inilah yang sangat cepat marah walaupun dengan sebab yang sangat kecil dan tidak mampu menjaga mulutnya daripada perkataan yang tidak baik.
Ini bersalahan dengan amalan para sahabat dan generasi awal Islam. Mereka sangat gembira dan menanti-nanti kedatangan Ramadhan, sentiasa berpuasa pada selain Ramadhan sebagaimana yang diamalkan oleh nabi SAW terutamanya di dalam bulan Sya’ban, dan sentiasa mendekatkan diri kepada Allah SWT. Ramadhan adalah anugerah Allah Azza wa Jalla dan mereka bergembira dengan berlumba-lumba melakukan amal soleh, bagi meraih fadhilat yang Allah Azza wa Jalla sediakan. Firman Allah SWT dalam surah Yunus ayat 58 bermaksud:
Katakanlah (wahai Muhammad): Dengan kurnia Allah dan rahmatNya, hendaklah dengan itu mereka bergembira. Itu lebih baik daripada apa yang mereka kumpulkan.

p/s:Semoga kita dapat mengelakkan diri daripada segala kemungkaran pada bulan puasa nie sbb syaitan dah tkde yang tinggal diri kita dgn Nafsu jee.Selamat berpuasa :)

Saturday, July 7, 2012

Hijrah itu Perjuangan.



Hidayah Diberi oleh allah tetapi manusia perlu berusaha Mencari nya.

Thursday, June 28, 2012

err.

Sem 3 has begin !
Saya akan sibuk ada masa saya akan update ! :)
Gambar atas tu?taktau tapi sejuk hati melihatnya Assalamualaikum !
Jazakallah ! :)

Friday, June 22, 2012

True Love.

True love : Ahmad, 26 and his wife Fatima, 25 are disabled. The wife without feet & the husband without hands. He eats by her hands & she walks by his feet. This disabled couple proves that there is hope for the rest of us. He has no arms and she has no legs but what they are able to accomplish is remarkable. She takes care of him good and he’s able to do almost everything with his feet. Moreover, in their everyday life they do all the housework without any help fromthe others. They are an amazing couple. Really True Loving Couple ♥Alhamdulillah

kalau kau ada cinta lagi hebat daripada nie aku tabik kau ;')

p/s:Allah itu maha mengetahui allah itu Maha Adil.
cc:Pinjam gambar dari Tumblr kak dyra :)

Thursday, June 21, 2012

Sila tengok Saya merayu nie !


Ya allah ampunkan segala dosa aku ;(

Tuesday, June 19, 2012

1.32 A.M














Kami mengenali antara satu sama Lain Tanpa kami sedari Sebuah Persahabatan Terjalin Walaupun kami semua terpisah Jauh Tetapi Kenangan Yang diukir bersama tidak pernah kami Lupai Pahit Manis Kami Lalui Bersama Sebagai Sebuah Keluarga Tanpa pertalian Tetapi Kami Mempercayai antara Satu sama Lain saya Merindui anda Semua Semoga sentiasa dirahmati dan Semoga Kita Semua Berjumpa Di Jannah Kelak ! sama sama kita berusaha ! I miss U Guys yang ada ke takde ke dalam Gambar semua Aku rindu aku sayang ;')
Take care Guys Sentiasa ingat Allah dan Rasulullah.


Pertama kali kita berjumpa,
Tidak kepastiannya ternyata,
Diriku dipenuhi soalan,
Ku tiada teman..

Aku terlihat insan yang keliru,
Air yang deras mencermin wajahku,
Engkau menjelma memberi harapan,
Menghulur tangan

Sempena hari mulia Ini,
Aku tersenyum lalu mengimbasi kembali,
Semua yang kerap kita mengadukan,
Kini jadi bahan rindu yang ku simpan

Detik masa kini kedengaran,
Aku mengucap selamat jalan,
Kepada teman yang sering menghibur dengan gurauan

Bagaikan anak yang baru dilahir,
Titisan mata pun mulam mengalir,
Di simpang jalan kita menyebut kata terakhir

Sempena hari mulia ini,
Aku tersenyum lalu mengimbasi kembali,
Semua yang kerap kita mengadukan,
Kini jadi bahan rindu yang ku simpan…

Ku hargai semua yang terjadi,
Memang nyata dirimu takkan ada pengganti,
Semoga kita dapat bertemu semula,
Kerana aku yakin engkau akan sentiasa
Di hatiku…..

Sempena hari mulia ini,
Aku tersenyum lalu mengimbasi kembali,
Semua yang kerap kita mengadukan,
Kini jadi bahan rindu yang ku simpan

Wednesday, June 13, 2012

Dua Jalan Yang berbeza?



Daripada Anas, Nabi Sallallahu Alaihi Wasallam bersabda yang bermaksud: “Apabila seorang perempuan mendirikan sembahyang lima waktu, berpuasa sebulan (Ramadhan), menjaga kehormatan dan taat kepada suami, dia akan disuruh memasuki syurga melalui mana-mana pintu yang dia sukai.” (Hadis Riwayat Ahmad)

Dari Abdullah bin Umar r.a katanya: Rasulullah s.a.w telah bersabda: “Wahai kaum wanita! Bersedekahlah kamu dan perbanyakkanlah istighfar iaitu memohon ampun. Kerana aku melihat kaum wanitalah yang lebih ramai menjadi penghuni Neraka

Assalamualaikum apa khabar wanita wanita diluar sana?harap semuanya berada dalam keadaan sihat dan sentiasa dirahmati allah.Jadi tajuk kita kali ini Dua jalan yang berbeza?Jadi apakah maksud disebalik dua jalan berbeza itu?
Yang pertama Jalan wanita Untuk Menuju Ke syurga Wanita lah paling mudah memasuki syurga dengan hanya solat 5 waktu,berpuasa dibulan ramadhan,menjaga kehormataan dan taat pada suami maka dia boleh masuk ke syurga melalui mana pintu yg dia suka.Tetapi berapa ramai wanita pada masa kini yang menjaga Solatnya?Berapa ramai Wanita pada kini menjaga kemaluanya?Berapa ramai wanita yang berpuasa penuh?Berapa ramai wanita yang mentaati suami nya?Wanita pada masa kini tidak lagi menjaga auratnya.Berapa ramai wanita yang berani memohon Cerai pada suaminya Wanita pada masa Kini tidak sehebat Dulu Mereka Lupa Bahawa Darjat mereka Sangat tinggi didalam ISLAM,Tetapi mereka sendiri yang merendahkan darjat mereka.Dalam Khutbah nabi yang terakhir beliau berkata :

Layanilah wanita-wanita kamu dengan baik dan berlemah-lembutlah terhadap mereka kerana sesungguhnya mereka adalah teman dan pembantu kamu yang setia.

Sedangkan Rasulullah berpesan memberitahu begitu dalam khutbah terakhirnya Nampak betapa pentingnya wanita itu apabila Baik seorang isteri Maka keluarganya akan menjadi keluarga Sakinah sungguh bahagia.Wanita seharusnya Meninggikan martabat mereka seperti yg diletakkan oleh Islam Kerana seindah indah perhiasan dunia ini ialah Wanita solehah ! Jadi kemana hilang nya semua wanita solehah?Saya tidak mengata semua wanita mungkin ada segelintir.Imam Malik berkata untuk menjadi manusia yang hebat kita perlu Memiliki akal yang hebat tidak semestinya wanita satu akal ia nya bermakna wanita tidak boleh berfikir,Wanita seharusnya menggunakkan Satu akal itu dengan sebaik2 nya !

Jadi Wanita haruslah memikirkan Kemana jalan yang mereka harus pilih Diatas Jalan manakah mereka berada sekarang?Lihat diri anda owh tidah Lihat diri Kita tidak terlepas pandang kepada lelaki2 diluar sana Seperti saya Adakah kita berada DI jalan Menuju Ke syurga atau sebaliknya?Fikirkan renungkan Kerana Dunia ini tidak abadi dan DUNIA disana Kekal dan Abadi assalamualaikum.


p/s:Maafkan saya jika cara penulisan saya kurang baik.

Tuesday, June 5, 2012

Mungkinkah akan terjadi?


Takkan nak tunggu macam nie baru nak bertaubat baru nak cari allah baru kelam kabut
nak buat amal jariah minta maaf?Tapi pekara seperti di atas takkan berlaku jd sebelum terlambat Fikirkanlah sebelum terlambat Jazakallah.

p/s:Untuk diri sendiri jugak

Sunday, June 3, 2012

Get well soon Miraa !

tengah baca baca TL suddenly qobb mention Mira and her family accident kereta and i was like what ???
aku dah blank habis nak bgtau Anan Dia keluar plak ingat tak On phone rupanya dia On nedd dah bgtau Aku macam err blank Habis Qobb Cakap Hero aku Upi Masuk wad Miraa taktau lge Aku cuak gilaa malam td camne lah miraa agaknya.Uncle auntie Mira Upi Ned Get well soon Guys Miraa get well SOON MY TEACHER ! kau kuat kan aku tau Nanti aku datang tengok kau ! jangan Risau insyaallah aku mesti datang melaka tengok kau!

p/s:Kawan adalah perkataan yang tidak dapat dicari didalam kamus
tiada maksud untuknya alaminya sendiri anda akan memahaminya maksud KAWAN.

Friday, June 1, 2012

Soalan?



Kawan;Kau update pasal bercinta kau tak ke bercinta?Takkan tak pernah kot?

Aku:Mestilah pernah masa sekolah dulu sebab aku tak belajar cintakan Allah dengan Rasulullah sebab tu aku cari Cinta manusia.

Kawan:Tapi bukankah Cinta itu Fitrah?Setiap manusia Akan bercinta bukan?

Aku:Memang itu tak dinafikan Tapi kau cinta kepada Mahluk sedang kan dia akan mati Kau cinta pada mahluk sedangkan belum tentu dia balas cinta kau tetapi Allah pasti balas cinta kau.

Kawan:Kau bercinta dengan siapa dulu?

Aku:Pertama sekali aku aku cinta pada seorang wanita masa tu aku form 3 muda kan?haha itulah zaman atau masa yang aku kenal mula2 text pastu ajak jumpa pastu bercinta bila tak suka benda tu putus itulah cinta manusia tapi aku tak salah kan siapa sebab itu hanyalah lumrah dunia.

Kawan:Lepas tu kau tak bercinta dah?


Aku:Lepas itu mula lah frust kononya kena tinggal tak percaya kat perempuan tp lepas tu benda sekolah baru tingkatan 5 aku jumpa lge sorang tapi tak bercinta pun suka 2 macam tu kadang2 fikir balik aku pun tergelak dahlah satu kelass haha.

Kawan:Kau niee pelik jee jadi tu kirannya crushlah?haha

Aku:Lebih kuranglah Tapi kan Yang lge sorang tu Aku bg Sejadah kat dia kau tau yg tu, Aku agak Seriuslah tp err entah aku pun tak tau apa jadi dia cakap kita kawan jelah aku pun tak suka paksa so diam jelah haha.ehh lupa lge sorang pun antara calon jugak pernah pge Tgk paranormal activity 3 awak ingat tak hehe?;)


Kawan:Patutlah kau jealous tgk orang bercinta orang bercouple sebab kau tak pernah dapat apa kau nak kan?haha


Aku:Aku tak pernah Jealous aku tak pernah sedih Sebab aku tau kenapa allah bagi aku Jalan nie dia tau kemampuan aku.

Kawan:Jadi kau salah kan takdir?

Aku:Aku tak salahkan takdir sebab aku percaya setiap benda yang berlaku pasti ada kebaikanya
oleh sebab aku tak dapat cinta2 kemanusiaan tulah aku dapat bercinta pada yang tak MATI.


Kawan:Jadi sekarang kau tak bercinta dahlah?kau tkde perasaan dah?


Aku:Ishh mana ada macam adalah semua tu tapi aku diam aku tak bgtau siapa Itu hanya Antara allah dengan aku sahaja.Aku berdoa supaya dia jodoh aku tp kalau allah tentukan lebih baik dari itu aku terima nya :)


Kawan:Sekarang aku paham habis yang tengah bercinta sekarang tu kau nak suruh buat apa?

Aku:CEPAT2 kahwin SEBAB SYAITAN TAK SUKA BENDA HALAL lge lama bercinta macam2 jadi bertambah dosa kesian Ayah kita masuk neraka sebab tak didik anak perempuan mereka betul 2 nauzibillah ;(


Kawan;Habis kau yang tak jumpa lge kekasih kau nie macam mane?


Aku:Aku yakin dia pasti ada luar sana sedang berlegar2 suatu hari nanti pasti aku ketemui jua aku ingin cukupkan ilmu agama didalam diriku supaya aku boleh memimpinya bila aku dah jumpa dia.Kerana setiap lelaki yang baik dijadikan untuk perempuan yang baik.Waktu muda ini waktu untuk kita usaha atas iman kita pastikan iman ini sampai kepada anak cucu cicit seluruh alam kerana iman tak dapat diwarisi.


Kawan:Sekarang aku paham terima kasih


Aku:Jazakalllah ;)





P/s:Yakinlah dengan qada qadar Allah Bila mana keluarnya kita dari rahim sang ibu Tercatat sudah di lu mahfuz Siapa jodoh kita.


Saturday, May 26, 2012

Melaka Have A Hero ! ;p

Abang tulis khas untuk Upi nak bagi ramai awek suka kat upi haha ;)
Fergelicious Delicious haha ehh budak kecik Comel di atas itu sangat Comel sangat mengoda saya utk ke Melaka ! haha aku dah lah suka baby saya terer dukung baby tak percaya tanya Miraa haha.Muka baby sangat bersih sebab takde dosa hati dorang bersih terpancar kebersihan tu kat muka baby tak percaya tgk Upi kat atas tu haha hensem tak hensem lah kan Serius sebijik macam nedd doe tp dia nun jauh disana macam mana nak pge tgk dia tension 2 haha dahlah pandai main twitt gemuk plak tu geram aku tgk nedd lah tunjukk gambar dia banyak kat twitt membuat kan aku jealous Ya allah permudahkan urusan aku untuk pergi tengok dia insyaallah ;)


p/s:Aku rasa besar nanti mesti dia jadi hensem Macam Uncle Baik macam Anan Penyayang Macam Auntie Comel Macam Miraa Gengster macam Nedd Pakai Spec macam Syahmi ;)

Friday, May 25, 2012

Haaa Cinta lagi ?


Apabila isu cinta dibahaskan ada yang seronok bercinta ada kecewa apabila bercinta.
Cinta itu Fitrah yang telah memang ada di dalam Manusia Cinta kepada manusia cinta kepada adik beradik kawan kawan Cinta antara lelaki dan perempuan.Yang Menjadi Masalah Pada Zaman ini Cinta Itu melebihi batasnya tidak berlandaskan Syariat agama lelaki ajnabi bergaul dengan perempuan bukan muhrim nya.Bila bertaut nya Cinta berlandaskan Nafsu kerana kepentingan masing maka bermula lah babak keluar makan bersama,saling merindui Sehari tak jumpa bagaikan setahun tidak jumpa Allahu rabbi manusia manusia Bangkit lah ! buka lah mata kamu dengarkanlah telinga kamu tentang kekuasan ALLAH.Perempuan dan lelaki bercinta zaman sekarang telah hilang rasa Malu Kerana Mereka Lupa ALLAH melihat segala perbuatan mereka lakukan.Cinta yang berlandaskan Nafsu inilah yang menjadi ikutan pada masa kini.Cinta cara islam sangatlah mudah berdoa lah demi doa kerana allah itu maha mendengar Jikalau itulah jodoh kita semestinya allah satukan jika kalau tidak,ALLAH lagi maha mengetahui dia lebih tau apa yang terbaik untuk kita Memang semua manusia tak sempurna Tapi berfikirlah sejenak Apa yang Telah kita lakukan sebagai Manusia Allah cipta kan kita Apa yang pegorbanan yang telah kita lakukan untuk ALLAH?dalam hadis ada menceritakan seorang lelaki berpisah kerana ALLAH maka meraka akan dapat perlindungan arasy ALLAH dipadang masyhar dimana orang mengharapkan sangat perlindungan sejengkal matahari daripada kepala.Cinta berlandaskan Nafsu memang akan berjaya sehingga ke perkahwinan tapi cinta itu akan Mati apabila muka dah tak cantik tak hensem tak romantik tak berduit tak tak dan macam macam lagi.Inikah yang kita nama cinta sejati?Saya sangat menekankan Supaya berdoa kerana doa itu senjata Mukmin.


Cinta yang datang dari Allah menyebabkan seseorang cukup takut untuk melanggar perintah Allah yang kecil, apalagi yang besar lagi dia gerun. Seorang yang sudah dapat mencintai Allah, cinta yang lain-lain jadi kecil dan rendah padanya.Jika hendak Hitungkan Nikmat yang Allah beri tidak terhitung oleh manusia Subhanallah.Rabiatul Adawiyah adalah seorang wanita Yang penuh kan Cinta dia Terhadap ALLAH dan hati nya tidak dimiliki oleh sesiapa kerana Telah dipenuhi Oleh ALLAH beliau tidak berkahwin sehingga beliau meninggal,allakhuakbar!

P/s:Ada orang mangatakan: “jika kau berikan hatimu ataupun cintamu pada manusia nescaya dia akan merobek-robekkannya . tapi kalau hati yang pecah itu diberikan kepada Allah nescaya dicantum-cantumkan- Nya. Ertinya cinta dengan Allah pasti berbalas. Dan Allah tidak membiarkan orang yang dicintai-Nya menderita di akhirat.”


kita manusia memang tak sempurna termasuklah diri saya yang menulis kita kena Cari Jalan allah.Bagaimana Seseorang itu hendak jumpa harta tanpa peta Begitulah hidup Gunakan Alquran dan Sunnah rasulullah sebagai panduan nescayanya takkan sesat sampai hari kiamat Teruskan perjuangan walaupun dicaci dimaki ditinggalkan keseorangan kerana tegakkan AGAMA ALLAH !insyaallah supaya kita semua dijauhkan daripada azab api neraka seksa kubur dan dibangkit bersama orang yang beriman pada hari kiamat Assalamualaikum.


-Abdul majid-

Thursday, May 24, 2012

Jimbets





errr camne nak mula haha okay Assalamualaikum Jimbets tulah nama yang diberi haha.Sedar tak sedar dah habis 6 bulan kita bersama kan?macam macam kenangan kita lalui suka gembira gelak bersama merajuk2 haha kelakar gila kan?lepas nie kelas kita semua pun dah tak sama masing masing pge kelas lain memang lumrah kita akan bertukar tukar kelas setiap sem kan.Pertama sekali saya Abdul majid cewahh haha ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada anda semua kerana sentiasa bagi saya gembira sem Nie gelak tawa bersama Dan sangat berbangga jumpa dengan kawan2 macam korang.


Affin: Sangat Cool sempoi supportive selalu bagi semangat haha kereta vios lu terbaik bro haha wa suka Dum Dum shake shake haha.Kau cool doe affin rajin bertanggunjawab haha sebagai kelas wrap pastu kurang kanlah merokok doe bahaya aku suka kawan dengan kau ;)

Nurin: Sangat tetap kepada keputusan saya rasa haha,Pandai sorok perasaan dia Cepat mengalir kan air mata maybe Sangat kemas ke Kolej hari2 Suara nurin Sedap kalau nyanyi haha aku Suka Nurin Pakai Baju merah Last day Exam Nurin agak Penyayang erzz haha lagi apa?Nurin kuat berusaha tak cepat menyerah kalah dan cepat merajuk haha dan sangat kelakar haha Sameon abu bakar haha.


Putri: Sangat misteri susah difahami haha Sentiasa JK minat orang Muar lagi hahaha Huru hara selalu nak pge kolej bangun lambat Kening tebal kelakar makan nasi slow dan lembap haha Putri pun Penyayang doe time buat hidung bella haha.Lagi apa err cepat menangis jugak mata selalu bengkak haha semoga kau berbahagia Putri.


Winda: Windaaaa sangat Comel haha manja gilaa cepat merajuk pendek dari aku air minum tak penah habis makan tak penah habis ajar aku maths selalu jiwang lagi apa?Cokelat aku dah bg haha ayah macam hattan bawak kereta menakutkan aku selalu bagi aku semangat so sweet haha.


Joe: Joe?faizzudin kun?hahaha dia macam biasalah dari dulu aku kenal sampai sekarang sama jee cuma sekarang dia tak share masalah dia macam dulu dah dia pandai simpan rahsia takpelah saya faham haha dah besarkan nevermind semoga bahagia :)



Weng: Akmal aijie haha Adi putra Faizal Hussein Bojan Aeron aziz semua dia haha aku suka gilaa kawan dengan dia doe aku taktau kenapa Muka kau tu memang ada something lah weng haha patutlah mcd dulu terus dapat cashier abg tu cakap apa masa kau nak kerja aku tengok muka nie hensem kau jaga cashier lahh haha Weng sangat power main Bola sangat membantu aku rasa dia akan ada time kau susah dan senang daripada cara dia berkawan pun aku dah tau aku harap kita tak putus kawan sampai bila bila weng sebab aku akan rindu friendship kau.



p/s:Semoga kita semua berjumpa di Jannah sana insyaallah tingkat iman dan amal soleh yea kawan kawan
until we meet next time ;')

Thursday, May 17, 2012

Pesan Bumi.

1. Wahai anak Adam! Berjalanlah di atas perutku, tetapi ingatlah! Engkau akan dimasukkan ke dalamnya kelak.

2. Engkau melakukan maksiat di atas belakangku, tetapi ingatlah! Engkau akan diazab di dalam perutku.

3. Engkau ketawa di atas perutku, tetapi ingatlah! Engkau akan menangis di dalam perutku.

4. Engkau bergembira di atas belakangku, tetapi ingatlah! Engkau akan kecewa di dalam perutku.

5. Engkau mengumpul harta di atas belakangku, tetapi ingatlah! Engkau akan menyesal di dalam perutku.

6. Engkau makan benda yang haram di atas belakangku, tetapi ingatlah! Engkau akan dimakan oleh ulat di dalam perutku

7. Engkau angkuh di atas belakangku, tetapi ingatlah! Engkau akan dihina di dalam perutku.

8. Engkau berlari dengan riang di atas belakangku, tetapi ingatlah! Engkau akan jatuh di dalam perutku dalam keadaan dukacita.

9. Engkau hidup di dunia bersiramkan cahaya matahari, bulan dan bintang di belakangku, tetapi ingatlah! Engkau akan tinggal dalam kegelapan di dalam perutku.

10. Engkau hidup di atas belakangku beramai-ramai, tetapi ingatlah! Engkau akan keseorangan di dalam perutku.


Buka mata buka mulut baca ingatkan diri TU majid Jangan ingat dunia nie tak hidup Allah bagi kau
Bulan matahari hujan udara apa nak semua allah bagi Tapi allah minta korban kan sikit jee masa untuk dia Perjuangankan agama tegakkan agama Cukupkan Sembahyang Hidupkan Sunnah Rasulullah cinta kepada beliau banyak lagi benda kau tak buat umur makin Meningkat Hari semakin singkat esok bila dah tak sempat baru nak meratap?Selagi masih muda masih kuat ada tenaga allah bagi berjuang dan berjihad lahh dilandasan agama ini Pedulikan kata mereka pekak telinga bisukan mulut butakan mata kerana agama,kerana orang yang waras Pasti dan pasti Menyiapkan dirinya kepada dunia yang sebenar.

p/s:Aku ingin mati sebagai islam yang beriman.

Saturday, May 12, 2012

Sempena Hari ibu Yang Orang sambut.



Allahkhuakbar bila saya nak jadi anak yang seperti ini?adakah saya mampu untuk menjadi anak yang seperti ini?ya allah ya tuhan Tidak mampu aku menahan air mata ku nie Merisaukan diri ini yang masih lemah iman masih lemah tentang agama.Rakan rakan yang saya sayangi tidak layak kahh ibu bapa kita mendapat anak yang soleh?kita kena menjadi anak soleh cuba sedaya upaya kita.Adakah kita anak yang akan membacakan doa untuk ibu bapa kita?mengafankan ibu bapa kita?memandikan ibu bapa kita?atau sebalik nya?Allahu rabbi ;(
Kita berusah menjadi Kekasih yang baik kita cuba menjadi pelajar yang baik kita cuba menjadi Pemimpin yang baik kita cuba Jadi Menjadi semuanya yang terbaik kenapa kita tak cuba menjadi anak yang soleh?Harinie kita taknampak benda tu semua mak bapak masih hidup atau salah seorang telah tiada tapi Bila Esok Allah telah mengambil nyawa mereka tiada kuasa apa Pun dapat mengembalikanya kita sebagai anak yang soleh hanya mampu berdoa jadi renungkanlah adakah kita nak jadi anak yang sia sia ibu kita mengandungkan 9 bulan dengan susah payah melalui pelbagai kesusahan. Bukan dengan memberi hadiah bukan dengan ucapan sahaja tetapi berdoalah untuk mereka sesungguhnya allah itu maha pendengar .Fikirkan lahh tuan tuan puan puan sejauh manakah kita berdiri bagaimana dengan agama kita?bagaimana Dengan IMAN kita Kuatkah iman kita?Saya masih cetek dalam agama sama sama kita pelajari agama dan kuatkan generasi akan datang anak anak kita cucu cucu kita supaya iman itu sampai kepada mereka.

P/s:Duduk fikir Renung dengar cakap buat.ISLAM !


(( كُلُّ مَوْلُودٍ يُولَدُ عَلى الْفِطْرَة، فَأَبَوَاهُ يُهَوِّدَانِهِ، وَيُنَصِّرَانِهِ، وَيُمَجِّسَانِهِ كَمَثَلِ الْبَهِيمَةِ تُنْتَجُ الْبَهِيمَةَ هَلْ تَرَى فِيهَا جَدْعَاءَ))
“Setiap kelahiran (anak kecil) dilahirkan dalam keadaan fitrah, maka kedua ibu bapanya menyahudikannya, atau menasranikannya, atau memajusikannya, sebagaimana haiwan melahirkan (mengeluarkan) haiwan, adakah kamu lihat padanya sebarang kecacatan (kekurangan/kelainan)”
(HSR Bukhari No. Hadis 1296, Muslim No. Hadis 6828)